hur man knåda kitt i rätt konsistens för fönster reparation

Om du vill använda kitt för fönster reparation, då måste du knåda den i rätt konsistens. När du arbetar med spackel, kan det vara svårt att manipulera det tills det är rätt konsistens och fasthet, men detta är en viktig del av att se till att det gör jobbet. När du monterar kitt i ett fönster, måste det vara något klibbig, men inte så klibbigt att det ser mer ut som en fogmassa. För att knåda den på rätt sätt, måste du först räkna ut rätt struktur för dina behov, har rätt typ av knådning styrelse för att undvika att samla smuts, och sedan måste använda armbåge fett för att få jobbet gjort.

När du arbetar på ditt fönster reparation, behöver du en kitt som kommer att hålla till fönstret utan att vara svårt att rensa bort det. Du behöver en mycket klibbig kitt, ungefär samma konsistens som en tung och torr typ av deg bröd. Du bör titta på beslutsfattare rekommendationer på sidan för att ta reda på exakt vad du behöver för ditt eget hem förbättring, men försöker hålla det klibbig-men-inte alltför klibbig konsistens kommer att hjälpa dig att knåda din kitt korrekt.

Steg 1 – Ta reda rätt konsistens

Skaffa dig en lämplig knådning styrelse. Du behöver en som är helt platt och jämn, ungefär som en marmor bänkskiva, eller kanske en bit av gamla glas som du just har tagit bort från ditt fönster. Detta kommer att bidra till att förhindra dig från att plocka upp bitar i kitt som du knåda den, och kommer också att ge dig en hård yta för att pressa ut kitt. Nu kan du klippa din kitt i små bitar, färdigt för valsning. Om du har ett badkar av spackel, ta ut tillräckligt för att passa in i en hand och placera den på knådning ombord. Du bör först rulla ut med handen.

Steg 2 – Från att knåda

När du rulla runt kittet i dina händer, bör du finna att det blir mjukare och lättare att arbeta med. Kitt kan mjukas upp med tiden genom att upprepade gånger rulla ut materialet, och till och med att manipulera den till plana och sedan runda former. Tillåter inte kittet att bli alltför mjuk, annars kan det bli för mjuk för att sticka in i fönsterramen.

Steg 3 – Mjukgörande spacklet

Nu när spacklet är tillräckligt mjuk för att manipulera, bör du vända på det på knådande ombord tills den blir smidig. Du bör också ta bort alla klumpar och oönskade bitar från kitt genom att knåda det som du går. När den är fri från dessa klumpar, kan du sedan gå vidare till arbete kittet i små remsor, hamna ungefär samma storlek och längden på en blyertspenna. När detta är gjort, bör du kunna driva kitt i kanterna på fönsterkarmen.

Steg 4 – Arbetar Putty