hur man isolera uteplats sunrooms

Uteplats sunrooms kan lägga värdefullt utrymme till hem, särskilt på platser där det är kallt ute, men solen fortfarande skiner. En solrummet kan ge dig möjlighet att njuta av solen, men skyddas mot kyla och vind. På grund av detta är det viktigt att isolera din solrummet så det är en behaglig temperatur året runt.

Steg 1 – Isolering

Steg 2 – Installera Glas

Installera isolering överallt där det finns inte glas – i nitar och bakom alla solida väggar. I vissa uteplats sunrooms är det också möjligt att isolera taket så glöm inte så viktigt utrymme för att hålla värmen i. Den mest lättillgängliga typ av isolering är glasfiber och det är också lätt att installera. Placera helt enkelt så mycket glasfiberisolering som passar bakom murar och dubbar. Glasfiber kan vara irriterande för hud och ögon så se till att bära skyddsglasögon när du installerar, samt handskar, långbyxor och ärmar.

Steg 3 – Glas befintliga Windows

Installera fönster som är energieffektiva och kommer att hjälpa till att hålla solrummet varm. Dubbel, eller till och med treglasfönster kan isolera de flesta uteplats sunrooms. Dessa typer av fönster har flera lager av glas så att tjockleken kommer att förhindra drag.

Steg 4 – Plastglas

Behandla fönster med en glasrutor, ett tunt lager av täta liknande material som får placeras på ytan av fönstren, om du redan har Windows installerat i din uteplats sunrooms. Du kan antingen ringa in en professionell att glasyr dina fönster eller så kan du göra det själv. Glasfönster kan vara lite tidskrävande eftersom du kommer att behöva ta bort glaset från fönsterkarmen, ta bort alla gamla, befintliga glasyr genom att skrapa bort det, noga med att inte skada fönstret, behandla fönsterkarmen och sedan slutligen tillämpa det nya glasyr och lämnar den torka i flera dagar. Gå till din lokala hem förbättring butik för att kartlägga de olika glasyrer och tala med en professionell för att avgöra om ett sådant arbete är lämpligt för din DIY skicklighetsnivå.

Steg 5 – små platser

Installera plast rutor om du inte är säker på att ha hanterat kemiska rutor eller inte vill anställa någon att glasyr fönstren för att hålla kostnaderna nere. Dessa är lätta att installera plastskivor som går på utsidan av fönstren för att hålla kyla och vind ut. Estetik en uteplats solrummet kommer inte att äventyras av plast glas eftersom de är tydliga och omätbara.

Isolera små platser och sprickor, som kommer att gå långt för att se till att uteplats sunrooms är fria från drag. Om det finns ett mellanrum mellan golvet och den nedre delen av dörren till solrummet, är en enkel lösning för att köpa ett utkast propp. Utkast proppar är långa tygstycken täckt plast eller skum som blockerar den luckan. Även inspektera fönster- och dörrkarmar för eventuella luckor. Drevning dessa små utrymmen kan garantera att altan sunrooms är helt slutna och isolerade.