hur man isolera ett loft lucka

Du kan använda stoppning skum för att isolera din loft lucka och minska dina uppvärmningskostnader. I allmänhet är loft dra ner stegar inte isolerade, men tilläggsisolering bör bara ta ungefär tio minuter och kan spara en hel del på din värmeräkningen. Det finns en mängd av isolerande skum tillgängliga. Det bästa för att isolera ett loft lucka är stoppning skum, eftersom det kan göras för att passa någon form och storlek.

Använd måttband för att bestämma dimensionerna på loft luckan. Skriv dimensionerna ner på ett papper.

Steg 1 – Mät Hatch

Sätta klädseln skum på golvet. Markera dimensionerna på loft luckan dörr på skummet. Använd linjalen för att vara säker hörnen du har markerat är fyrkantiga. Detta kommer att säkerställa att skummet sluter tätt. Använda verktyget kniv för att skära den bit som du har markerat från skummet.

Steg 2 – Skär Klädsel Foam

Applicera ett skikt av silikon täta till klädseln skum, och se till att läsa instruktionerna först. Tryck på skummet på baksidan av vindsluckan dörren. Låt täta omkring trettio minuter för att torka helt innan du flyttar luckan.

Steg 3 – Fäst Klädsel Foam till Hatch Door

Skjut tillbaka överflödigt isolering från öppnandet av loft luckan. Använd måttband för att bestämma den totala längden på alla de sidor av öppningen. Skriv dimensionerna ner.

Steg 4 – Mät Loft lucköppningen Border

Mät och markera en fem-tums gränsen av skum att sätta runt lucköppningen. Använda verktyget kniv för att skära den bit som du har markerat från skummet.

Steg 5 – Skär klädsel skum för lucköppningen Border

Applicera ett skikt av silikon täta till klädseln skum. Tryck på skummet i området kring lucköppningen. Låt täta omkring trettio minuter för att torka helt.

Steg 6 – Säkra Klädsel Foam till lucköppningen Border

Steg 7 – Mät lucköppningen

Använd måttband för att bestämma längden från en sida av gränsen till den andra. Lägga till 10 inches för var och en av gränserna till längden.

Mät och markera måtten på klädseln skum. Använda verktyget kniv för att skära den markerade bit från skummet.

Applicera silikon täta till skummet på baksidan av luckan dörren. Tryck på stor bit av skum på luckan dörren isolering. Detta kommer att förhindra skummet från att klibba till gränsen av luckan.

Steg 8 – Skär klädsel skum för lucköppningen

Steg 9 – Säkra Klädsel Foam till lucköppningen