hur man installerar vinyl tapet

Vinyltapeter är ett utmärkt val för platser som kök, badrum eller källare, eftersom det tål fukt, fuktighet och temperaturförändringar mycket bättre än vanlig tapet, eller till och med de flesta typer av färg. Men installera vinyltapeter är inte utan dess utmaningar. Detta är en mycket tyngre material än traditionella tapeter och det kräver speciell pasta och en fast hand att gälla. För fler tips om hur du installerar och hängande vinyltapeter, fortsätta läsa denna behändiga guide.

Förutom att köpa din vinyltapeter, också måste du köpa någon speciell pasta. Den typ du behöver beror på ytan som du kommer att dekorera. Om du ansöker vinyl tapeter till en målad yta, sedan klar vinyltapetklister kommer bli bra. Om du installerar den över ytterligare ett lager av vinyl tapeter, men då du behöver pasta som är avsedd för vinyl-till-vinyl ytor.

Steg 1 – Köp Tapetklister

Inte bara börja blint tillämpa bakgrundsbild så fort du får den hem, en liten avancerad beredning fungerar underverk när det gäller att göra jobbet enklare. Börja med att ta din nivå och en penna och markera en linje som visar var det första bandet av tapeter kommer att installeras, så att du kan vara säker på att alla bitar kommer att vara rak och uppradade korrekt.

Steg 2 – Förbered din yta

Din vinyl tapeter kommer att säljas i flera remsor. Ta den första remsan och rulla den på golvet. Rulla mer än vad som är nödvändigt, så att man kan trimma överskott så att pjäsen matchar perfekt längden av väggen. Med användning av en målarpensel, applicera ett jämnt lager av vinyl tapetklister på baksidan av remsan.

Steg 3 – Förbered första delen av Wallpaper

Pastan behöver ett par minuter för att bli riktigt klibbig, så inte kasta din första band på väggen ännu. Istället vika remsan så de inklistrade ihop och låt det sitta i ca 5 minuter. Du kan komma igång framställning av andra remsor i tiden.

Steg 4 – Låt Klistra Aktivera

Efter 5 minuter har gått, vika den första remsan av tapet. Lyft upp och se till att kanten är perfekt i linje med blyertsmarkering på väggen, därefter hålla toppen av remsan mot väggen och med tillämpning av fast och jämnt tryck, jämna resten av bandet ner muren. Använd en smidigare att driva ut luftbubblor eller rynkor. Använd en mattkniv att trimma eventuellt överskott från botten eller sidor (en färgskrapa kan vara en användbar rak kant under denna process)

Steg 5 – Installera första Strip

Upprepa denna process med varje remsa går längs väggen, var noga med att rikta in varje remsa försiktigt så att mönstret fortsätter harmoniskt.

Steg 6 – Upprepa längs väggen