hur man installerar vinyl i 8 enkla steg

Installera vinyl är en av de största förändringarna en DIYer kan göra på utsidan av hans eller hennes hem. Det är snabbt, det är enkelt, och det är en av de mest kostnadseffektiva sätten att täcka utsidan av alla hus. Innan du börjar måste du behärska några färdigheter, såsom att kunna korrekt läsa ett måttband, använd en låda kniv eller tenn snips, läsa en nivå, och driva en krita linje. Alla dessa färdigheter är ganska grundläggande och är relativt enkelt att bemästra.

När du har fastställt att du har rätt kompetens för jobbet, kan du börja installera din vinyl.

Steg 1 – Mät Space

Nu, detta inte behöver vara exakt till den kvadrattum. I själva verket, vill du förmodligen att överskatta lite för att du beställer tillräckligt med material. mäter helt enkelt höjden och bredden på varje vägg du vill täcka och runda upp till närmaste halv fot. (Det är enklast att markera den ner som en decimal, till exempel, 5,5 fötter istället för att använda fraktioner.)

Steg två – Mät för Trim

Multiplicera bredd och höjd för varje vägg och lägga dem tillsammans.

Steg 3 – Uppskattning Övriga materiella behov

Nu, gå tillbaka och beräkna arean av varje dörr och fönster på varje sida, avrundning nedåt till närmaste halv fot. Du avrunda nedåt i det här fallet eftersom du alltid vill minimera område du inte täcker och maximera vad du täcker för att du har tillräckligt med material.

Steg 4 – Köp allt nödvändigt material

Subtrahera området dörrar och fönster från total yta på väggen utrymme som skall täckas. Lägg 10-15% för cut-off och för trimning runt dörrar och fönster.

Steg 5 – Installera din Trim Pieces

Sidorna och toppar dörrar och fönster kommer att få trimmas med J-trim. Du kan också använda den längst ned i fönsterbänkar, men det är inte så vanligt eftersom många husägare inte gillar hur det ser ut. Lägg upp alla sido- och topp dimensioner alla dörrar och fönster.

6 september – Installera din styvt skum (tillval)

Steg 7 – Installera din Siding

Toppar dina väggar och under din fönsterbänkar kommer att få en vägg topp trim bit, så mäta dem alla och lägga till dimensioner.

Den nedre kanten av varje vägg kommer att få startremsor. Mät och lägga till alla dessa längder tillsammans.

Din hörn, bjälklaget och fascia kan alla trimmas i vinyl, alltför. Alternativt kan du fortsätta måla dem, men omvandla dem till vinyl är det bästa sättet att få ett matchande utseende och skydda ditt hem. Mät längden på varje del och göra anteckningar någonstans så att du inte behöver omvärdera senare. Mät hela området av din bjälklaget, och se till att räkna antalet soffit ventiler du har. Lägg sedan till dessa mätningar tillsammans.

Slutligen, lägga till alla trim mätningar tillsammans, lägga till ytterligare 10-15%, och registrera det numret för inköp.

När du har uppskattat din totala sidospår och trim behov, måste du överväga tillbehör. Från dina beräkningar, kan en sidospår försäljare på din lokala hem center eller brädgård hjälpa dig att uppskatta antalet spikar eller skruvar du behöver.

Steg 8 – manövrering runt dörrar och fönster

ämnen

Dessutom, om du tänker lägga ett lager av styvt skum ombord under, måste du köpa samma mängd styvt skum som området av dina väggar, minus det område som står för dörren och fönster utrymme.

Ta din lista över uppskattade mätningar till din lokala hem förbättring centrum eller brädgård. Välj stil och färg på vinyl som du vill, och beställa tillräckligt med material för att täcka allt på din lista. (Dubbelkolla dina beräkningar för att se till att de inkluderar en 10-15% överskott).

Beroende på hur mycket material du beställer, kommer många hem förbättring centers leverera för att ditt hem för en liten avgift. Om du inte har en lastbil eller annat fordon som gör att långa sidospår bitar lätt kan lastas och lossas, är leverans rekommenderas.

Mät och kapa trim bitar för toppar och bottnar i alla väggar och runt dörrar och fönster. Du kan använda en låda kniv eller skarpa snips att göra nedskärningar.

Installera trim längs kanterna, hörnen, fascia, bjälklaget och toppar och bottnar i alla väggar. Trim kommer att ge en ram för sidospår och hålla den på plats i ändarna, toppar och bottnar i varje vägg, så du bör använda en nivå och krita linje för att markera din startbandpositioner, strax ovanför marknivå eller strax ovanför ovanpå exponerad grundmur. Detta kommer att ge din sidospår en nivå mönster att följa.

Styvt skum måste ställas in under ytterväggar, så det måste installeras först om du har valt att använda det för ditt hem.

Skär bitar att passa dina väggar med hjälp av en låda kniv eller sax. De flesta installatörer använder ¼ “tjocka blått skum, som är lätt att skära.

Installera skummet med hjälp av däck skruvar eller platt huvud sidospår / takläggning naglar. Skruvar är vanligtvis snabbare med en skruvdragare än handen spikning.

Låt skummet omkring en tum ifrån alla trim bitar för att göra sidospår installationen enkel.

Välj vilken vägg du vill börja installera och börja på nedre hörnet. Snäpp underkant sidospår i startremsan så att den står upprätt längs väggen. Tuck början kanten in i kanalen längs sidan av ditt hörn trim. Spik eller skruv bit på plats, installera en fästanordning var åtta till tio inches längs spikremsan på den övre kanten av väggbeklädnad.

Lägga stycken ände mot ände, överlappande dem med åtminstone en tum i riktning mot det motsatta hörnet av väggen. Skär den sista biten för att passa så att den överlappar den bit innan och stoppas in i kanalen i hörnet trim. Installera nästa rad som den första, med hjälp av kanalen i den nedre kanten av den spikremsan på toppen av den första raden av ytterväggar, som du gjorde startremsan. Fäst sidospår på plats.

Fortsätter till toppen av väggen. I de flesta fall kommer den översta raden måste skäras till höjd, så att att den skurna kanten passar in i väggen topp trim. (Tips: starter trim kan också användas på toppen av väggen om hängde upp och ned.)

Se till att skära bitar att passa runt dörrar och fönster efter behov. När du går över eller under fönster och dörrar, kommer dina pjäser sannolikt att behöva kapas till höjd i området av öppningen, så att kanterna passar tätt i J trimma eller vägg topp trim. Tenn snips fungerar bra för att skapa skåror i dessa fall.

Om du får själv in i en kniviga situationer, kan du konsultera tillverkarnas webbplatser, som ofta har utmärkt, vägleder detaljerad installation för att hjälpa dig att arbeta igenom alla problemområden som du kan stöta på.

När du har slutfört samma processer för alla väggarna i ditt hus, kan du luta dig tillbaka, slappna av och njuta av skönheten som du har skapat.