hur man installerar välvda persienner

Välvda persienner kan vara ett bra komplement till alla fönster som har en hög båge på toppen. Standard persienner kommer inte att täcka detta utrymme, och du kanske vill hålla solljuset ut eller har vissa sekretess. Följ de enkla stegen nedan för att effektivt installera välvda persienner.

Du behöver stöd fästen för att fästa de välvda persienner till fönstret. Dessa konsoler kommer att behöva placeras på insidan kanten av fönsterkarmen. För att avgöra var att sätta dem, lyfter fönstret blinda upp i den välvda delen av fönstret. Håll en av konsolerna upp mot väggen direkt nedanför kanten. Nu när du ser där konsolen ska gå, markera var skruvarna måste gå med en blyertspenna. Du kan också använda en nivå för att avgöra om konsolerna är placerade rakt. Se till att allt är nivå så att blinda kommer att passa in på korrekt plats.

Steg 1 – Bestäm var att sätta hållare

Nu när du vet var att sätta skruvarna, ta konsolerna tillbaka och ställ dem åt sidan. Använd en elektrisk borr för att förborra hålet där skruvarna går. På så sätt kan du enkelt få skruvarna på plats när du försöker att hålla upp hållaren på plats.

Steg 2 – Borra hål

När du har hålen klar kan du installera konsolerna. För denna del av processen, kommer du bara behöver hålla ett av fästena upp i rätt område och sedan skruva en skruv i hålet. Fylla alla hålen i fästet med en skruv. Sedan upprepa processen med andra fästet på andra sidan av fönstret.

Steg 3 – Fäst konsolerna

Många välvda persienner kommer också med hålfotsinlägg klipp. Dessa är små små klipp som du kan fästa på den övre delen av fönstret så att de kan stödja den övre delen av den välvda blinda och hålla den från att falla över. Dessa clips fästa i mycket på samma sätt som välvda persienner. De flesta av dem har endast ett hål för en enda skruv. Du kan använda din borrmaskin för att skruva dessa klipp upp i den övre delen av fönsterramen.

Steg 4 – hålfotsinlägg Clips

Nu när du har konsolerna och hålfotsinlägg klipp på plats, kan du sätta upp mörkarna. Du bör kunna glida blinds i fästena och sedan lägga duken delen av blinda i stöd klipp upp ovan.

Steg 5 – Sätt upp Blinds