hur man installerar undertaksplattor

Denna artikel kommer att förklara hur man installerar undertaksplattor i hemmet eller på kontoret. Installationen kräver inga speciella färdigheter eller kunskap, och några grundläggande handverktyg och en stege är allt du behöver för att slutföra jobbet. Följ de enkla stegen nedan och du kommer att ha ett undertak som ser ut som om det har installerats av en erfaren yrkesman.

För att bestämma den nya takhöjd, mäta sex inches ner från den lägsta utskjutande strukturella eller mekanisk utrustning (kanaler, kanal, reglar, balkar) och markera denna höjd på väggarna på flera platser. Mät upp från golvet vid varje markering för att kontrollera att omkretsen blir nivån runt. Använd en krita för att ansluta varumärkena längs omkretsen.

Steg 1 – Upprätta Maxhöjd av undertaket

Rikta botten omkretsen gjutning med krita linjer och använda 6d naglar för att installera den på plats Var noga med att spika genom centrum av profilen i en stud. För ytterhörn, använder en spets gemensamt. För innerhörn, använder en stumfog.

Steg 2 – Installera Perimeter Molding

Bärprofilerna spänner över hela längden på taket. Tvär T körning vinkelrät mellan varje par av löpare. Fäst lyftöglor i de exponerade träbjälklag vid varje tredje regel. Detta kommer att ge dig löpare är installerade i steg fyra fot. Använd murverk skruvar om golvet ovan är en kal betongyta. Suspendera 16 gauge tråd från lyftöglor och sätt in den i perforeringen längs bärprofilerna.

Steg 3 – Installera Löpare och Cross Ts

Sträcka en sträng linje mellan kantlister vid den nedre kanten som behövs. Använda sträng linje som en guide för att se till varje löpare är installerad nivå. Installera tvär Ts på två fot mellanrum i färdiga spåren längs löparna. Om gavlarna är mindre än hela panelerna, använda avbitare – eller tenn snips – att klippa och installera korset T: s.

Steg 4 – Installera takpaneler och Tillåt för öppningar

Med metallgallret installerats takpaneler själva är tappade helt enkelt på plats från ovan. Använd en mattkniv för att trimma de partiella panelerna längs omkretsen, om det behövs. Dessutom tillåter någon öppning i taket, såsom spridare eller galler. Bestämma placeringen av diffusorn och markera sin position på lämplig panel.

Se till kanalen sträcker sig ned till precis ovanför takpanelen. Placera diffusorn på panelen och spåra runt axeln, inte flänsen. Använd en mattkniv för att skära öppningen i panelen och lämnar den färdiga vänd uppåt mot dig. Sätt panelen på plats och sätt i kanalen genom öppningen. , Slutligen installera diffusorn på kanalen.