hur man installerar travertin kakel

Ett dekorativt material som kan accentuera utseendet på ett badrum, kök eller något område i hemmet är installationen av travertin kakel. Travertin kakel är gjord av kalksten. Travertin kakel är absorberande i naturen, till skillnad från andra stenar som är tätare och kompakt, vilket gör travertin kakel ganska skrämmande att arbeta med. Men med rätt verktyg och material kan du enkelt klippa, byta ut och installera travertin kakel. Nedan är det material som du behöver tillsammans med instruktioner om hur man installerar travertin kakel.

Steg 1-Förbereda Wall

Förbered väggen där plattorna ska installeras genom att inspektera vilka material har använts på väggen som gips, betong eller trä.

Steg 2 Bestäm Tile Layout

Bestäm layout dras för travertin kakel så att installationen blir ordentligt bedrivs. Lägg ut travertin på golvet exakt hur du vill travertin brickor för att se ut på väggen.

Steg 3 Märkning Center Line

Göra en mätning av topp till botten av väggen och markera mittlinjen med användning av måttband och nivå. Fäst säkert en 1×2 styrelse under mittlinjen som kommer att vara stöd för raden av plattor installerade som kommer att utgöra den övre halvan installationen.

Steg 4 Applicera Thin-Set Murbruk

Applicera premix tunn-set mortel med en murslev tunt på väggen och på baksidan av de travertin kakel. Det är viktigt att använda en vit tunn-set murbruk på plattorna, inte mörk tunn-set för att undvika kakel missfärgning.

Steg 5- Installera Wall Tiles

Tillämpa travertin kakel till platsen dras genom att trycka hårt den på väggen och se till att den tunna-set appliceras på plattor och väggen kommer inte få blandad. Kontrollera att plattorna installerade åtmin hålls inriktade med hjälp av en nivå.

Steg 6- Klinker Distanser / Justeringar

För även avståndet mellan plattor, använder kakel distanser i-mellan varje platta. Göra nödvändiga justeringar på avståndet mellan plattorna. Bestäm rätt storlek på plattorna om justering behövs på det. Markera platsen för den önskade storleken på kakel och skär den längs den markerade linjen med hjälp av en våt kakel såg.

Steg 7-Förbered nedre halvan Installation

När den tunna-set murbruk på den övre halvan av väggen har helt fast, ta ut 1×2 kortet från väggen. Bestäm antalet hela plattor som behövs på den nedre halvan med ett måttband.

Steg 8-lägre halvan Installation

Installation av den nedre delen av väggen kan göras enligt stegen 4 till 6.

Steg 9-Grout Paste

Kombinera vatten och fogmassa pulver i en hink för att göra en tjock pasta. Skrapa upp injekteringsbruk pasta med hjälp av en injekteringsbruk float och jämnt applicera detta på utrymmet mellan plattorna. Städa upp överskott injekteringsbruk medan den fortfarande är våt och tillåta det att torka upp.

Steg 10-Sealer

Applicera tätningsmedel på travertin kakel. Se till att låta tätningsmedlet torka helt.