hur man installerar takläggning papper

Installera takläggning papper eller filt, är en viktig faktor för att bygga ett vattentätt taksystem. Det fungerar också som ett lager av isolering och skydd vatten under tak bältros. Installationen är inte särskilt svårt när du följer dessa enkla steg som kommer att säkerställa ett framgångsrikt projekt,. Vad är Roofing Papper eller filt;? De svarta rullar taket papper eller filt görs med asfalt och är normalt tillgängliga i rullar. Filten ger ett lager av extra väderskydd mellan tak efterbehandling material (bältros, plattor) och taktäckningen. Den vanligaste bredd storlek för rullar av takläggning papper är 36 inches. Det brukar kallas 15lb papper. Många rullar är pre-randig låta installatörer att hålla en rak linje vid tillämpningen rullremsor till taket sida vid sida. Alla dropp kanter längs taket takfoten, dal liners och blinkande måste installeras innan taket pappersskiktet fastställs. Endast droppa kanten längs taket vändare installeras efter papperet.

Steg 1 – Prep området, Ett antagande görs allt material beställs baserat på de nödvändiga uppmätta krav. Rengör gallergolv så bra som möjligt se till att det är fuktfri med inget skräp. Se till att alla dina takläggning plankor är säkra utan spikar utskjutande. Undersök hela trädäck område för alla herrelösa spikar. Ett bra tips är att köra en platt huvud spade längs ytan är. Om spaden slutar, du har hittat en utskjutande spikar. Antingen pund den eller ta bort den. Se till att det inte finns några flisor utskjutande liksom. Du måste ta bort dessa och sand området lite för att säkerställa en smidig installation tak,. Steg 2 – rulla ut, Starta vid den nedre kanten av taket och rulla ut papperet mot topp, Steg 3 – överhäng. papper, Tillåt för en ½ tums överhäng av papper ned varje sida av taket när upprullning papperet. Detta överhäng kommer att säkerställa att vattnet kommer inte att träda under pappers fastnar på toppen av trä tak plankor, Steg 4 – Under Peak,. Rulla takpappen upp och över topp, Steg 5 – Säkra Ends, fast ytterkanterna med plast capped takläggning naglar på 12-tums mellanrum; Steg 6 – överlappning Nästa rulle;. När avrullning nästa intilliggande rulle, möjliggöra åtminstone en två-tums överlappning. Spika de två valsarna i överlappningen på 12-tums mellanrum. Upprepa detta tills hela taket är täckt, Steg 7 – Trim Excess,. Använd en mattkniv att trimma allt överflödigt papper på sista passet, Kom ihåg att alltid överlappa takpappen på dal, åsar och höfter med sex inches.. Skära en slits från sidan av en pappersrulle för att rymma ventilationsrör. Det är bäst att använda handskar och skyddsglasögon för säkerhetsändamål. Ägna särskild uppmärksamhet åt rörelser på toppen ett tak. Detta är en mycket farlig plats att vara och försiktighet är alltid nödvändigt. Se till att alla material och verktyg som sitter ovanpå ett tak är säkra.