hur man installerar skum tak

Skum takläggning, trots att det är en av de mest ekonomiska av taksystem, är inte en av dina traditionella taksystem. Det används ofta av takläggare och husägare, både för att ersätta delar av tak som saknas eller trasiga, och i situationer där mer standard tak som kakel inte skulle vara tillämplig. Men om du vill installera en del av taket som kommer att byggas nästan uteslutande från en skum bas, kan du också göra det. Men först behöver du rätt material och verktyg för jobbet, samt instruktioner om hur man installerar ett sådant tak. Du hittar den här informationen nedan.

Förberedelser är ett viktigt steg i att installera en skumbaserad tak. Först rensa taket på allt skräp genom att sopa bort det med en trädgård kvast. För skräp bitar för stora för att tas bort med en kvast, såsom brutna eller lösa plattor, bältros, eller skiffer bitar, samla dem och ta bort dem från den del av taket där du planerar att installera din skum. Slutligen måste du ta bort kvarvarande lager av damm och partiklar din kvast inte kunde plocka upp. Använd en fuktad svamp för att ta bort damm, låt ytan torka helt.

Steg 1 – Förbered ditt tak

Den typ av skum du använder för att täcka din takyta kommer vanligtvis i flytande form och behöver fogar skall fastställas innan du använder skum. Detta fogtätning kommer att fungera som ett lim för skummet kommer senare gälla. Dessutom kommer diktning täta luckor, sprickor eller små hål du vill täcka med skum. Även fogar är det billigaste bas för din skum, kan du ersätta andra material såsom plast, plywood eller pressat trä ark. Bara vara säker, oavsett vilken bas du använder, att ytan som du kommer att använda din skum är helt torr.

Steg 2 – Använda Drevning

Du kommer vanligtvis att upptäcka att din skummaterial kommer i stora containrar som trummor. För att ta bort detta material från dess behållare måste du pumpa ut med en eldriven pump eller annan borttagningsmekanism som innefattar en applikator, eller pistol. Dessa applikatorer blanda ihop det material som, när de kombineras, skapar skum du kommer att gälla för ditt tak. Vanligtvis kommer du att kunna hyra en lämplig pump och tillämpning pistol från den återförsäljare som sålde dig skummaterialet.

Steg 3 – Tillämpning av skum

Efter att ha låtit den applicerade skummet för att ställa in, bör du sedan täcka den med en skyddande beläggning, såsom akryl. Du kan normalt köpa en mängd olika beläggningar från en tak leverantör, ett tätskikt leverantör, även från en lokal hem förbättring centrum. Applicera flera skikt av beläggningen till skum med en stor pensel, vilket gör att varje skikt torka innan nästa skikt. Var säker på att du noggrant täcka alla skummade områden, inklusive områden såsom kanterna på taket.

Steg 4 – Tillämpning av toppbeläggningen