hur man installerar skiffer kakel sidospår del 1

Om du har en skiffer tegeltak, kommer du antagligen vill lägga sidospår för att matcha denna effekt. Sidospår gjord av skiffer kakel kan vara sköra och svåra att arbeta med, men du kommer att behöva sänka den till rätt storlek. Denna del av instruktionerna kommer att lära dig hur man rensar ett utrymme för dina plattor, och hur man kan lägga ut ur underlaget för sidospår för att skydda taket nedanför.

Innan du alltför långt i att skära ner alla brickor du tror att du kommer att behöva ta bort från ditt tak för att lägga sidospår, bör du först försiktigt skrubba plattorna närmast hörnet där du kommer att lägga rangerbangård. Du kanske upptäcker att en del av plattorna har blivit vittrad eller har även börjat att komma bort från spiken som håller den på plats. Ta bort alla spikar som denna, och borsta av ytan av brickorna för att se till att du har en ren och oskadad yta att arbeta med.

Steg 1 – Rengör dina plattor

Nästa steg är att ta bort alla spikar som är i vägen för din skiffer kakel sidospår process, och se till att de inte sträcker sig in i sidospår. Du kan skära ner kanterna på plattorna om nödvändigt för att förhindra dem från att skadas senare, men nu du ska placera dem på en sida. Fortsätt att ta bort så många naglar som behövs.

Steg 2 – Ta bort Nails

Placera ett plastskikt sidospår under loppet av plattorna. Du bör kunna nå under plattorna och flytta sidospår så att den passar det område där du arbetar från den. Om möjligt, flytta sidospår så att det inte finns några rynkor. Se till att väggbeklädnad pekar nedåt mot en ränna eller liknande regn upptagningsområde utan veck i raden av arket.

Steg 3 – Lägg sidospår

Du kan sedan fixera sidospår på plats genom att spika runt kanterna på materialet. Med hjälp av din klubba, se till att spikarna drivs in i mycket botten och att det inte finns några mellanrum mellan toppen av plastfolien och början av taket. Bedriva fast spika sidospår på plats tills du kommer till botten av taket. Sedan vika kanten av arket under taket, och spika det på plats.

Steg 4 – Fixa sidospår på plats

(Detta är del 1 i en tre delserie. För att gå vidare till del 2, klicka här.)