hur man installerar självstängande skåp gångjärn

Det finns många olika typer av skåp gångjärn. Din skåpdörren kan öppnas och stängas med ett inlägg gångjärn, en omvänd gångjärn, och en utanför omlott gångjärn. En självstängande skåpdörren gångjärn används i köket för att hålla skåpet dörrar stängda. Detta gångjärn är utformat för att dra igen dörren efter att den har öppnats och sedan släppas.

Dessa gångjärn finns i de flesta järnaffärer för människor som vill förändra sina gångjärn, eller installerar helt nya skåp. Installera självstängande skåpdörren gångjärn är ett mycket enkelt projekt och kan göras på mindre än 30 minuter.

Steg 1: Ta bort skåpdörren

Använda din elektrisk skruvdragare, ta bort skåpdörren från skåpet ansiktet. Ta bort luckan genom att skruva ledpunkten på skåpet ansiktet. När dörren tas bort, kan du ta bort skåpdörren gångjärn från själva dörren.

Steg 2: Rengör Door

Som du ändrar skåpdörren gångjärn, är det också en bra tid för att rengöra själva dörren. Använd lite sprayar rengöringsmedel och spraya det på dörren. Torka bort det med en handduk för att avlägsna all smuts, fett och annan smuts som blir byggt upp medan i köket.

Steg 3: Linje nya Gångjärn

Använda ett trästycke ca 2 inches bred och placera den på toppen av skåpdörren. Rita en ljus linje på dörren där virket ligger. Upprepa denna process på botten av dörren. Detta kommer att ge dig perfekt placering av dina gångjärn. Ställa in träbit längs kanten av dörren där gångjärnen kommer att vara plats och anslut markeringarna längs trä.

Steg 4: Lay hänger på dörren

Plocka upp en av gångjärnen och lägg det på markeringarna på toppen av skåpdörren. Se till att den är i jämnhöjd med kanten av dörren och uppradade med markeringarna. Gör en markering där skruvhålen är. Upprepa med det nedre gångjärnet.

Steg 5: Borra hål

Håll skruvdragare rakt och borra i pilothålen för skruvarna. Var försiktig så att du inte borra hela vägen genom dörren. Bara borra i ca 1/2 tum.

Steg 6: Installera Gångjärn

Steg 7: Installera skåpdörren till Cabinet Face

Fäst gångjärnen till skåpsdörren med elektrisk skruvdragare.

När skåpdörren gångjärn är fästa till dörren, är processen för att sätta den på skåpet ansiktet mycket straightforwards. Lyft dörren till öppningen och sätta en nivå på toppen av det. Flytta dörren runt tills det är nivå och sedan ställa in en skruv i hålet i det övre gångjärnet. Skruva fast den med skruvmejseln. Skruva en in det nedre gångjärnet och sedan slutföra säkra dörren.

Kontrollera dörren för att kontrollera att den öppnar och stänger som det ska och göra eventuella justeringar om det behövs.