hur man installerar shiplap sidospår del 3

Shiplap spåranslutning är en unikt utformad trä sidospår material som, har en 1/2-tums överlappning inbyggd i den. Denna typ av väggbeklädnad fungerar ungefär som en tunga och spår trägolv som det bildar en tätning mellan två stycken. Det kan installeras antingen horisontellt eller vertikalt för att lägga karaktär och detaljer till ditt hem.

Genom att följa stegen i de två första omgångar i denna serie du lärt förberedelser och hur man kan lägga den första plankan. I denna del kommer du nu att kunna avsluta projektet genom att lägga ut resten av shiplap sidospår.

Steg 1: Avsluta Nedre raden

(Detta är del 3 i en tre delserie. För att återgå till del 2, klicka här.)

Steg 2: Gör kantat

Genom att använda samma teknik för att lägga ut en sträng av fogar längs den yttre kanten och förborrning spikhålen för att hålla kanterna vattentäta och plankor från sprickbildning, avsluta den nedersta raden av sidospår. Hålla nivån på toppen av var och en av skivorna för att säkerställa att varje efterföljande rad kommer också att vara nivå.

Steg 3: Mark för nästa rad

När du kommer till den sista plankan på nedersta raden måste du klippa den för att passa. Ställ plankan på väggen och markera den där du behöver för att klippa det. Detta kommer att vara mycket mer exakt än mätning och sedan överföra den till plankan. När du har märket, ställa plankan på sågen hästar och använda vinkelhake för att hålla linjen rak och torg. Som du skär, använder en hacka såg, eller en cirkelsåg med en rak kant.

Steg 4: Starta Installera Siding

När den första raden är klar måste du lägga ut en krita linje för den andra raden. Detta steg måste upprepas för varje successiv rad efter tills du når toppen. Denna kritlinje är att se till att varje rad kommer att överlappas med exakta mått som behövs. Starta linjen på den övre kanten av den första brädan tills den når slutet. Mät ned halv tum från toppen av styrelsen och knäppa linjen. Kontrollera att det finns en konsekvent halv tum längs hela längden av raden.

Steg 5: Håll förskjutna skarvar

När den första raden är färdig, och är märkt för det andra, kan du sedan starta processen att täcka hela väggen med shiplap sidospår. Var noga med att ta sig tid att följa varje förfarande av diktning ytterkanterna, vilket gör kantat, och pre-borrhål.

Steg 6: Skär runt fönster och dörrar

Steg 7: Avsluta med Caulk

Ett stort misstag av många människor är att bara börja med den längsta styrelse och fortsätt tills du har att klippa en som passar. Du bör sprida skarvarna, som du skulle med ett trägolv. Klippas så lederna hamna i mitten på plankan under den.

När du kommer till ett fönster eller en dörrpost, ska du klippa plankan för att passa med en sticksåg. Som du kommer nära hindret du behöver arbeta runt, vackla överhänget lite så att den inte hamnar i mitten på plankan.

När du kommer till toppen av väggen bör du lämna toppen av det öppna. Använd en sträng fogar för att täta den från vädret.