hur man installerar rostfritt stål rökkanal liner

Rostfritt stål rökkanal liners används för att skydda ditt hem från värmeöverföring som skulle kunna orsaka en brand, och för att skydda din skorsten från brännbara material som kan korrodera din skorsten och förkortar livslängden på skorstenen. En skorsten liner kit kan köpas för att möjliggöra enkel installation av en rökkanal liner.

Ta bort krympplast från fodret med hjälp av skalpell. Har en andra person hålla ena änden av fodret när du sträcka fodret ut.

Material / utrustning som behövs

Finna bottnen termineringsdon i förpackningen och anslut den till fodret genom att dra åt slangklämman med hjälp av skruvmejseln. Med hjälp av bågfil, skär fodret till rätt storlek. Du kan bestämma den storlek som behövs genom att mäta från botten termineringsdon till toppen av skorstenen kronan och sedan tillsätta en fot. Använd arbetshandskar vid hantering av fodret, eftersom det kan finnas vassa kanter.

Steg ett-Förbered Liner för installation

Skär isoleringen till rätt storlek. Den bör mäta hela vägen till botten av termineringsdon.

Steg två isolerande Liner

Lägg isoleringen på marken med foliesidan nedåt och placera fodret i mitten av isoleringen. Spraya bindemedlet ingår i satsen på fodret och isoleringen. Linda isoleringen runt fodret, vilket lämnar åtminstone en en tums överlappning. Säkra isoleringen genom att tejpa sex tums bitar av HVAC bandet över sömmen varannan fot. När du är klar, tejp hela vägen ner sömmen med hjälp av HVAC bandet.

Steg tre Installera Liner

Rulla ut trådnät och använda den för att täcka hela längden av fodret. Använd slangklämmorna för att säkra mesh vid vardera änden av fodret och sedan skära bort överflödigt mesh.

Steg 4-Klara Top Uppsägning

Innan sänka liner, sätt i T-tryne i hylsan i väggen i skorstenen. Mata liner ner i skorstenen och sluta när hålet i termineringsdon linjer upp med T-nos. Du kan behöva två personer under detta steg så att den andra personen kan meddela dig när kontakten har passerat genom slangklämman av T-nos.

Längst ner kontakten dra åt skruven inne i T-tryne med skruvmejseln. Detta kommer att dra T tillbaka till ett stycke.

Placera en sträng silikon täta runt skorstenen kronan och placera den övre plattan över fodret. Tryck på den ordentligt i silikon. Silikon förhindrar vatten från att komma under den övre plattan.

Använd din skruvmejsel för att fästa horisontella ställskruvar mot skorstenen toppen. Återigen, använd skruvmejseln för att dra åt snabbkopplingen bandet till fodret.

Använda bågfil skära fodret i nivå med den övre kanten på den övre plattan. Du kan slutföra det sista steget genom att fästa locket till den övre plattan.