hur man installerar rännor stål del 2

Nu när du har markerat din lutning och installerade fästena, nästa steg i installationen för dina stål stuprör är att klippa rännorna för att passa och installera den första rännan pjäs.

(Detta är del 2 i en tre delserie. För att återgå till del 1, klicka här. Om du vill gå vidare till del 3, klicka här.)

Steg 3 – Cut Gutters att passa

Klipp dina gutter bitar att passa. Typiskt, gutter sektioner kommer i 10 fot bitar som kommer att kräva vissa ändringar för att passa ditt hus ordentligt. Först måste du mäta rännan löper från den högsta punkten spik låg punkt spik. Detta är mätning längd som behövs för körningen av rännan. Om din gutter pjäs är för lång, måste du göra ett snitt i pjäsen för att förkorta den storlek. Mät din gutter bit och skapa en kritmärket på den plats där snittet ska vara. Nästa, använd din bågfil att skära rännan vid kritmärket så det är rätt längd för din körning. Om din gutter köra fortsätter runt ett hörn eller slutar vid ett hörn, måste du skära hörn änden av rännan pjäs i 45 graders vinkel för att skapa en sida av hörnet.

Steg 4 – Cut downspout Skåror

Om din gutter kör är längre än en av dina gutter bitar, måste du ansluta två bitar tillsammans. När du ansluter två delar av rännan, ska du alltid överlappar delar av inte mindre än 4 inches. Applicera tätningsmedel mellan de två gutter bitar och fästa ihop sektionerna med skruvar stål. Placera skruvarna på sidorna av rännan bitar, aldrig på botten av rännan.

Steg 5 – Installera första Gutter Piece

Pre-cut skårorna i din gutter bitar där stuprör ska placeras. Du bör ha en downspout på den plats där rännan möter den lägsta punkten spik. Först spåra en översikt över i slutet av din downspout med krita på utsidan (botten) av din rännstenen. Använd dina metall sheers, skär längs krita kontur skapar ett hål i rännstenen där du senare kommer att installera downspout

Du är redo att installera den första rännan pjäs nu när du har markerat lutningen och monterade dina fästen och klippa rännan till rätt storlek. Varje ränna och fäste tillverkare kommer att ha något olika fästen så att installationen kan skilja sig något beroende på vilken typ av konsoler du har. För de flesta konsoltyper, är det första steget i att installera rännstenen stycket att placera rännan sektionen i fästena som du redan har installerat. Med en andra person att hålla rännan sektionen på plats medan du bifoga det till konsolerna kommer att göra denna del av installationen mer hanterbar.

Rotera rännan sektionen så att det hakar sig i fästena. Det är där variationen av konsoler kan variera. Vissa konsoler kommer att kräva en uppåtgående rotation av rännan för att fästa det till toppen av konsolerna. Vissa fästen kan kräva rännan att glida över konsolerna genom baksidan av rännan. Du kan bestämma den rätta monteringsprocessen för detta steg genom att läsa tillverkarens anvisningar som medföljer monteringsfästena du köpt. Efter att fästa rännan sektionen till konsolerna, fast rännan genom att skruva genom rännan pjäs med en 1 tums stålskruv i monteringsfästet.

Nu är du redo att ansluta din gutter köra tillsammans och lägg till dina stuprör för att slutföra din gutter installationssystem.