hur man installerar porslin kakel på betong

Porslin kakel kan installeras i en mängd olika tillämpningar och kan ge dig ett vackert golv. Porslin kakel är också extremt tålig och kan stå upp till en hel del trafik. Med lite arbete, bör du kunna installera porslin i något område i ditt hem. Här är grunderna i hur man installerar porslin kakel på betong.

Innan du kan installera porslin kakel på betong, du kommer att behöva förbereda rummet. För att göra detta, bör du ta bort golvlister från runt utsidan av området. Du kommer också vill ta bort alla golv som är installerad på betongen. Ta bort alla möbler eller andra personliga tillhörigheter från rummet samt.

Steg 1: Framställning

Du kommer att behöva för att avgöra var man ska börja lägga kakel. I de flesta fall kommer du vill börja i mitten av rummet. För att göra detta, du kommer att behöva bestämma var mittpunkten av varje vägg är med måttband. Då du kommer att behöva knäppa en krita linje i varje riktning så att du kan hitta i mitten av rummet. Du kan sedan börja om sida vid sida i hörnet av där de två linjerna möts.

Steg 2: Centrering rummet

När du har bestämt var du ska börja lägga kakel, bör du vara redo att påbörja installationen. Du kommer att behöva tillämpa en del av fästmassan till golvet med murslev. När du har limmet på golvet, måste du sprida ut det med din tandspackel så att det kommer att skapa åsar i limmet. Ta sedan en av porslinsplattor och tryck ner i limmet. Sedan satte kakel distanser i hörnen på brickan, så att du kan styra avståndet mellan den och nästa kakel. Ta en annan sida vid sida och tryck ner i limmet direkt upp mot kakel distanser från den första plattan. Sedan lägga kakel distanser runt den andra sida vid sida och fortsätter på detta sätt tills du kommer till väggen.

Steg 3: Börja installationen

När du kommer till en vägg, du kommer att behöva skära kakel för att passa. För att göra detta, ta din måttband och bestämma lämplig storlek på kakel som du behöver. Då kan du göra en markering på baksidan av plattan med ett vax penna eller en markör. Använd sedan din våta såg att göra snittet på brickan. Då kan du lägga snittet bit på golvet. När du är klar lägger alla kakel, måste du göra det möjligt att ställa upp över en natt.

Steg 4: Cutting att passa

Du kan sedan använda injekteringsbruk på fogarna mellan plattan. Se till att alla fogarna är fulla av fogmassa. Då måste du rengöra kakel med en svamp för att avlägsna eventuella injekteringsbruk som är på toppen av det.

Steg 5: Fogning