hur man installerar plastkant

Plastkantning är tillgänglig i många olika typer. Det finns hårda plastlist och mycket följsam vinyl eller plastlist. Plast används ofta i många kant projekt och det finns även vissa typer på marknaden som endast kräver installation med en gummiklubba. Gränsen för den skull denna artikel kommer att vara en hård plast som kommer i små delar för att möjliggöra hörn och kurvor. Denna typ kommer inte att se även om installeras på en kulle.

Markera det område som du kommer att lägga till kant med krita linje. På svåråtkomliga ställen kan du använda liggande spray eller grov i kurvan med pick. Du kan också använda en sträng och två stavar för att hålla det rakt.

Steg 1: Markera It Out

Du kommer att behöva gräva ett dike som är cirka 2 till 3 inches djup. En pick kommer att fungera bra för detta dike eftersom det är så smal och har spikar på botten för att hålla den på plats.

Steg 2: Trench Det

Installera plastlist är inte svårt. Det kommer i små 12-tums sektioner så att du kan lägga till lika mycket eller lite som du behöver. Det gör det också mycket lätt att göra svängar när det behövs. Om du ställer kurvor, fästa några bitar tillsammans på en gång. Det finns stavs hål för extra hållbarhet men i super hårda jordar finns det ingen anledning att lägga till dem. De kommer att vara åtskilda varje tolv inches längs längden av kantning. Använd en gummiklubba för att hamra plastkant jämnt i marken. Du kan lägga till en bit i taget medan du arbetar längs gränsen eller sätta ett par bitar tillsammans. Den kommer inte att ansluta korrekt men tills de är säkra i marken.

Steg 3: Installera Kant

Det kommer sannolikt att bli nödvändigt att trimma åtminstone en del av kant. En bågfil är det bästa sättet att minska denna hårdplast.

Steg 4: Beskärnings

Använd skyffel för att återfylla det område som var nedgrävd. Du behöver ungefär en halv tum av kant att ligga kvar över marken. Detta bidrar till att avskräcka växterna från att vandra och hålla trädgårdsjord i. Tamp ned smutsen med spade för att få alla luftfickor ut. Gå längs båda sidor av kant att dra jorden och hålla kant säkrare.

Steg 5: Återfyllning Den Kant

Plast bård kan vara ett användbart och billigt verktyg för att separera två utrymmen i en gård eller trädgård. Den kan användas för att skapa banor eller definiera rabatter. Det är underbart att använda för att behålla mulching produkter eller dekorativa stenar i en innesluten område. Oavsett vilken typ av kant projekt som du väljer att ta itu med nästa grunderna kommer att vara samma som förklaras här. Gräva, plats, säker och återfyllning, det är så enkelt är det.