hur man installerar plast liggande kant: 5 steg

Plast landskap list är en praktisk och billig metod att separera dina anlagda sängar från din gräsmatta. Detta långvariga avdelare ger ett snyggare utseende till trädgården och kan lätt installeras av någon gör-det-självare under loppet av en eftermiddag.

Följ dessa 5 enkla steg för att installera plastkant runt anlagda sängar för att definiera dem, och för att hålla gräset ut.

Steg 1: Välj Area

Du kanske vill installera kant runt en eller flera anlagda sängar, runt träd eller ens ett område i din gräsmatta som fungerar som en köksträdgård.

Steg 2: gräva ett dike

För att avgöra hur mycket plast kant du behöver köpa, markera önskat område med sprayfärg. Mät markerade området för att få en uppskattning av hur mycket kant du behöver köpa.

Steg 3: Installera Plastic Landskap Kant

Köpa kommersiella god kvalitet kanter som är minst 5 inches bred. Anser inte tunn plast som inte kommer att pågå i mer än ett par månader. Din kant bör vara stark nog att stå emot naturliga element och bibehålla sin form under många år framöver. Det är alltid bättre att köpa lite mer än vad som krävs, hålla extra säker för framtida bruk.

Steg 4: Krökt Kant

Gräva ett dike längs den markerade linjen genom att sätta en spade eller dike-grävning verktyg i marken med foten på sin platt kant. Gräva så djupt som 4-6 inches för att förhindra gräs från att krypa under ditt bård.

Steg 5: Vattna Kant

Fortsätt gräva diket längs sängen för att göra plats för landskapet kant. Se till att du flyttar spaden fram och tillbaka för att lossa jorden från diket. Samla jorden i en skottkärra eftersom du behöver det för att förstärka kant med senare.

Avslöja plastkant och skär det belopp du behöver för att passa runt dina definierade områden. Tryck ner i diket tills bara ¼ till ½ tum är synlig på marken. Att hålla mer synlig på toppen är inte tillrådligt eftersom det kan leda till att du eller någon annan resa.

När du har installerat en fot kant i marken, fyller de tomma utrymmena intill kant i diket med den uppsamlade jorden i skottkärra. Detta kommer att leda till jorden för att bosätta sig i tät och håll kant stadigt på plats.

Kör landskaps insatserna genom plasten och in i gräsmattan horisontellt för att hålla kant stadigt på plats för kurvor runt landskaps sängar.

När kant är installerad kartlägga hela området för hål och luckor och återfyllning med jord. Lämna inte dem eftersom de kan orsaka kant att lossna.

Ta en trädgårdsslang och promenera längs kant, vattna det på båda sidor för att göra det möjligt för jorden att bosätta sig ordentligt.

Din plast trädgård bård är klar. Lagra alla återstående kant genom att rulla den i samma riktning det var när du köpte den. Plast kant har samverkande bitar som ger fördelen av ändrade skadade och kära utan att avinstallera hela längden.