hur man installerar plast kompost

Många trädgårdsmästare, och även små bönder, använder plast kompost i sina vegetabiliska sängar att hjälpa till med bevattning, gasning, och hålla skadedjur under kontroll. Plast kompost installeras på annat sätt än organisk kompost och kräver viss uppmärksamhet till detaljer. Flera åtgärder måste vidtas för att se till att du inte faktiskt skadar din trädgård med plast kompost, men hjälpa den att växa starkt och levande. Här är de steg att ta när du installerar plast kompost i din trädgård.

Ett av problemen med att installera plast kompost i stora trädgård eller liten acre gård är att beredningen av marken är inte tillräcklig för plast kompost. Denna typ av täckmaterial är inte samma sak som organisk kompost med det sätt att det suger upp vatten. Plast kompost låter vattnet rinna igenom det snarare än suga upp det. På grund av detta eventuella fördjupningar i marken under marktäckning kommer att hålla vatten orsakar mögel och ger en plats för insekter. Jämna ut marken där du ska placera plast kompost. Se till att det inte finns några hål eller ojämnheter och att vattnet kan flöda i en riktning.

Steg 1: Förbered marken för plast Mulch

När du har marken förberedd för plast kompost du kan sedan sprida ut ett tunt lager av granulat gödsel. Använd rake att arbeta gödseln i matjord.

Steg 2: Lay Fertilizer Innan Mulching

På ömse sidor om den vegetabiliska sängen du kommer att behöva gräva diken som är sex inches djup. Dikena måste vara åtminstone sex inches eller plastkompostmaterial kommer inte att kunna fästas på lämpligt sätt. Använda en spade eller en hacka för att gräva diket, och ungefär som matjord området, hålla diken en enhetlig sex inches längs hela längden.

Steg 3: Dig Två Trenches

Det finns två typer av plast kompost som du kan använda. Den första är en utrullning typ av plast kompost som är säkrad med pålar längs kanterna av diket. Kavla ut kompost och driva landskaps insatserna i det. Begrava kanterna av kompost och se till att den är platt på marken.

Steg 4: Roll Out Plast kompost

En kompost skikt maskinen måste användas med en större trädgård eller gård. Denna typ av maskin kan variera från en lätt tryckmodell till en avancerad modell som dras bakom en traktor. Det finns olika spridare hastigheter som varierar tätheten, djup, och nivån på kompost som sprids över trädgården. En snabbare hastighet kommer att säkerställa att kompost sprids effektivt utan luckor. Kör ett testområde utanför trädgården för att se till att du får rätt inställning på det sätt som kompost sprids över matjord.

Steg 5: Använd Strö Spreader

När du har kört spridaren över jorden måste du vattna kompost bara lite för att se till att det packar ihop på marken. Detta kommer också att ge dig en möjlighet att kontrollera att det inte finns några områden där det kommer att stå vatten.

Steg 6: Vatten Kompost