hur man installerar paneler

Steg 1 – Beräkna Materials

Steg 2 – Förbered panelerna och väggarna

Steg 3 – mät och kapa panelerna

Steg 4 – Installera med spikar och lim

Steg 5 – Finishing Touches

Väggpaneler är ett enkelt sätt att förbättra och lägga till variation till utseendet på ett inre utrymme. De kommer i många former och tjocklekar som du kan välja mellan. Trots dessa variationer, är installationen en DIY projekt enkelt med rätt åtgärder. Denna artikel kommer att förklara hur man ska gå om att lägga till paneler till ditt hem.

Paneler säljs både i styrelser och blad, men bladen är i allmänhet lite lättare att installera. De brukar komma i 4×8 bitar, så att approximera hur mycket du behöver, först mäta den totala ytor av väggen eller område som ska panel. Om det finns några dörrar eller fönster i utrymmet, subtrahera det område som behövs för dem och dela den återstående antalet med 32 för att bestämma hur många paneler som du behöver köpa.

Trä expanderar och kontrakt med temperatur- och fuktighetsvariationer, vilket kan orsaka problem om paneler installeras omedelbart efter att ha kommit från en särskilt varm, kall, torr eller fuktig miljö. Låt arken där de kommer att installeras under två till fem dagar för att tillåta dem att anpassa sig till den temperatur och luftfuktighet.

Tunna paneler kommer att kräva stöd, så dessa bör inte användas om det inte är över en befintlig vägg. Paneler bredare än 1/4-tums inte kräver uppbackning och kan installeras på väggramar utan problem.

När beklädnad över en fast stöd, måste du göra nödvändiga reparationer först så att väggen är i jämnhöjd och jämn. Sedan lokalisera reglar och göra linjer på väggen för att markera sin plats. Profiler, remsor, i 1×3 eller 1×4 mätningar kan också säkras på bultarna för att åstadkomma en bas för spikning väggpaneler. Dessa bör fästas på bultarna lod och platta för att säkerställa att panelerna låg också platt. Placera dem 16 inches isär horisontellt eller vertikalt, med blockering sattes var fyra fötter mellan glespanel. A 1/4-tums utrymme bör också lämnas kvar på toppen och botten av väggen för att ta hänsyn till eventuella ojämnheter i golvet och taket. Spikar bör sträcka sig en tum i reglarna genom profiler, remsor för en bra grepp. Du kan limma på dem, men det är bättre att använda ankare.

Vid installation på en vägg med, se till att reglarna är placerade på rätt sätt (antingen 16-inches eller 24 inches isär). Fuktsäkra alla ytterväggar du paneler, och lägga stöd för att nå varje hörn.

Fuktsäkra en tegelvägg samt om du beklädnad över den. Det finns många orsaker till fuktuppbyggnad, så hitta en lösning som är korrekt adresserar problemet innan du gör något annat.

Ta bort alla gjutning, trim, och inventarier och stänga av strömmen till alla lampor och eluttag samt.

Gör en torrkörning med panelerna för att se hur de alla radas upp och ordna dem som behövs för att få bästa resultat. Markera ryggen på panelerna eller lägga dem tillbaka ner i den ordning som de ordnade så när de är fästa på väggen, är det görs på rätt sätt. Panelerna skall vara 1/4-tums kortare än taket.

Använda ett lod för att placera den första panelen. Den yttre kanten ska vara centrerad så att du kan behöva trimma en bit med en fintandad såg. Scribe väggen om den inte är lod. Markera de ojämnheter och forma dem med en sticksåg.

Du måste skära panelerna för att passa alla typer av fixtur, fönster eller dörröppning. För elektriska boxar och inventarier, helt enkelt krita runt det utrymme som skall inrymmas och tryck den lösa panelen mot den, vilket gör en tydlig översikt över det område som ska klippas. Borra hål i hörnen och använda en sticksåg för att göra nedskärningar, som sträcker sig det med 1/4-tums runt för att vara säkra.

Mät ytan för alla dörrar och fönster i stället för att bara kritning. Därefter markerar mätningar på panelen och göra din nedskärningar sträcker 1/4-tums utöver det utrymme som krävs, precis som tidigare.

Vid skärning, hålla från att få trasiga kanter i ansiktet på panelerna för hand-sågning från den färdiga sidan eller sabel sågning från baksidan. Använd även en penna kompass för att scribe oregelbundna hörn på paneler, och skär med en sticksåg för en perfekt hörna passform.

När du har allt planerat, är det dags att limma och spika panelerna på plats. En enda 10-ounce behållare av bindemedel kan användas på upp till fyra paneler. Applicera 1 / 8×3-tums band av bindemedel till väggramen eller fast yta i ett sicksackmönster. Lämna en millimeter utrymme mellan varje panel för att möjliggöra expansion och kontraktion som du håller dem på väggen eller ramen. Sedan lätt spika toppar så att de stannar på plats, och dra bottnar och sätta dem på en träbit. När limmet blir klibbigt, tryck på panelen på plats och knacka på det med en hammare för att säkra bindningen.

Kör en spik var fyra inches på ändarna och var åttonde inches överallt annars. Inte spika motsatta ändar innan vi går vidare, eftersom detta kan bilda fickor. Vid körning naglarna, lägga en duk över hammarhuvudet för att förhindra skador och följ tillverkarens anvisningar när du väljer rätt typ av spik för panelen. Försänkning och spackla naglarna när du är klar. Använd ytterligare naglar att lägga till extra säkerhet för tunga paneler.

Paneler över en befintlig vägg kommer att öka väggens tjocklek, så dörrposter, fönsterkarmar, och elektriska uttag kommer behöva modifieras för att rymma för extra utrymme.

Byt ut eller lägga till en ny gjutning runt golv och tak för att slutföra projektet, med hjälp av en geringssåg att klippa eller trimma den till rätt storlek. Limma och spika gjutning på plats med efterbehandling naglar och täck med trä kitt för en perfekt finish.

Informationen i denna artikel har lämnats av National Retail Hardware Association (NRHA) och tillhörande bidragsgivare.