hur man installerar nya lastbils tändstift

Lastbil tändstift kommer att behöva förändras med jämna mellanrum på grund av den allmänt slitage av regelbunden lastbil resor. Det är viktigt att du vet hur man installerar nya lastbils tändstift i fall du behöver byta dem snabbt. Denna process kan genomföras genom att följa några enkla steg.

Detta steg är kanske den viktigaste. Koppla lastbilen batteriet genom att ta bort den svarta batterikabeln. Detta kommer att skära ström från batteriet till alla delar av trucken. Du måste också koppla bort batteriet för att neutralisera risken för elektriska stötar när du arbetar.

Steg 1 – Koppla bort batteriet

Lokalisera och få tillgång till lastbil tändstift genom att lyfta huven och ta bort alla plastskydden huset motorn. Detta är standard i nya lastbilar och tändstiften ska synas när locket är borta. Se till att du kan komma åt tändstiften med tillräckligt utrymme för att genomföra en ersättare. Enkel åtkomst bör installera nya lastbils tändstift relativt enkelt.

Steg 2 – Leta upp och åtkomst

Koppla loss tändstiftskablarna. Behandla dem noggrant eftersom de är integrerade i att skapa den initiala motortändning. Rör försiktigt bagageutrymmet till vänster och höger tills den lossnar och kommer bort. Bagageutrymmet är en liten mössa som du bör kunna passa två fingrar runt lätt. Om du inte kan flytta start själv, använd en liten skiftnyckel för att göra jobbet åt dig, men ta stor omsorg att inte skada ledningarna. Om du tar bort alla leder samtidigt, numrera dem så att de kan sättas tillbaka i rätt läge efter.

Steg 3 – Koppla Wires

Använda en hylsnyckel för att lossa försiktigt tändstiftet. När det är löst nog skruva den med fingrarna och ta bort den från motorn. Var inte rädd för att använda lite extra fysiskt våld om du behöver som objekt faktiskt ersätts.

Steg 4 – Ta bort tändstiftet

Rengör tråd boot och kroppen av den nya tändstift med silikonbaserat glidmedel innan du installerar dem. Du kommer också att behöva kontrollera att fylla luckor är konsekvent genom att mäta dem med ett bladmått. Smörjmedlet bör hjälpa tändstifts passar fint på plats. Placera den nya tändstiftet på plats och skruva fast den med fingrarna tills den känns fast. Ta en spänningstestare verktyg och testa spänningen av den nya tändstift. Se till avläsningen liknar den som rekommenderas på tändstiftet förpackning. Om avläsningarna inte är lika, lossa eller dra åt skruven tills önskat resultat uppnås.

Steg 5 – Installera nytt tändstift

Byt tändstift leder tillbaka till sina ursprungliga positioner. Det är oerhört viktigt att ledningarna är fästa i samma position som de var innan de var innan. Om de inte kommer motorn kämpar för att springa eller kanske inte ens köra alls.

Steg 6 – Anslut Wires

Steg 7 – Finish

Avsluta med att sätta plastskyddet tillbaka över motorn och återansluta den svarta kabeln till batteriet. Motorn ska börja första gången om du har ersatt lastbils tändstift korrekt. Upprepa processen för alla tändstift.