hur man installerar natursten klinkers del 3

Nu när du har dina natursten klinkers på golvet, är det dags att avsluta jobbet. Det finns inte mycket kvar att göra, men du behöver för att avsluta jobbet ordentligt så att det ser ut som en professionell installation.

Innan du fortsätter med processen, vill du se till att du tillåter gott om tid för plattan att ställa upp. Limmet behöver minst 24 timmar för att torka innan du kan gå på den. Annars kommer ni att göra golvet ojämnt.

Steg 1 – Tillåt Gott om tid att torka

Mest natursten är mycket porös. På grund av detta bör du försegla hela golvet, så att du kan undvika färgningsproblem. Med hjälp av en trasa, kan du använda natursten sealer till golvet. Du kanske vill tillåta denna pälsen torka och sedan använda en annan päls. Efter sealer är torr, bör du kunna börja använda golvet. I de flesta fall kommer du vill vara säker på att de toppar plattorna förseglas innan du fogmassa. Om du försöker att injekteringsbruk utan tätning av golvet är kakel kommer att troligen att färgas. Försök att få sealer endast på toppen av plattan och inte i fogarna.

Steg 2 – Seal

Nu när du har tillåtit golvet torka ordentligt, du kommer att behöva installera bruket. Börja med att blanda injekteringsbruk upp. Detta görs på samma sätt som du blandade kakelfix. Häll injekteringsbruk blandning i en hink och sedan blanda det med vatten. Se till att kontrollera tillverkarens rekommendationer på sidan av väskan för att se hur mycket vatten att sätta i. Du kommer att vilja blanda bruket upp till samma konsistens som du gjorde med limmet. Du vill inte att det ska vara alltför rinnande, så undvik att hälla i för mycket vatten.

Steg 3 – Blanda fogmassan

Därefter bör du börja installera bruket. Du kan använda en murslev eller en injekteringsbruk float för denna del av jobbet. Ta din murslev eller flyta och använda den för att få del av bruket av skopan. Försök att sprida bruket i 45 graders vinkel i förhållande till dina fogarna. Detta kommer att hjälpa dig lättare få bruket i fogarna. Kontrollera att alla av lederna är fullständigt fyllda med injekteringsbruk och att det inte finns några mellanrum.

Steg 4 – Applicera bruket

Nu bör du spendera lite tid att städa upp efter att du har tillämpat bruket. Med hjälp av en bricka svamp och en hink med vatten, måste du torka av kakel. När man arbetar med natursten, har injekteringsbruk en tendens att bilda en grumling på toppen av plattan. Använda din svamp hjälper dig att ta bort denna dis. Det är också viktigt att köra en svamp över fogarna så att du kan jämna ut dem lite. Detta kommer att ge dig en mycket klar och professionellt utseende med fogmassa.

Steg 5 – Clean Up

Låt injekteringsbruk torka över natten innan vi går vidare.

Steg 6 – Torr