hur man installerar metall tak paneler

Metall tak paneler erbjuder en effektiv metod för att lägga till tecken till nakna tak. De finns i en mängd olika färger och mönster och kan smälta in med traditionell och modern design.

Med hjälp av måttband, mäta längden och bredden på ditt tak, och från dessa mätningar räkna ut hur många takpaneler kommer att behövas för att täcka taket.

Steg 1 – Beräkna antalet paneler som behövs

Leta upp takbjälkar, eftersom det är där plywood ramen kommer att fästa i taket. Borra sonderande hål tills du hittar en balk. Sedan använda kritmärket ut där reglarna är vetskapen om att de kommer att vara 16 inches bortsett från den första. När detta är gjort, täcka taket i plywood, kopplar den till taket med trallskruv. Om du inte har en vän för att hjälpa, göra en T-stag från 2 x 4 för att hålla plywood på plats medan du gör detta.

Steg 2 – Förbered Base

Använd en penna för att rita layouten för panelerna på plywood. Med detta som en guide, om du behöver trimma panelerna använder tenn snips att markören och den raka kanten gör det. När du är klar, startar från hörnet med hjälp av en spikpistol att spika panelerna in i plywood. Lämnar en sida av varje panel lossas så att du kan stoppa den andra en under. Fortsätt tills du täcka hela taket.

Steg 3 – Fäst Metal takpaneler

Täta sömmarna med caulk, och sätta lister i hörnen för perfekt finish.

Steg 4 – Avsluta med Tätning sömmarna