hur man installerar metall kakel på betong

Metall kakel är en vacker och modern val för installation över betongvägg. Det finns några saker du behöver tänka på när du gör installationen. Efter dessa instruktioner hittar du dina slutresultatet att vara vacker.

Se till att betongen är ordentligt förberedd innan du lägger kakel över betong. Använd en skurborste och rengör betong med en tvållösning och skölj noggrant med svampen. Låt det torka. Undersök betongen och reparera eventuella brister. Eventuella ojämnheter kommer att göra kakel ligga ojämnt och spänne. Efter reparationer har torkat, tar sig tid att försegla betongen. Detta kommer att hålla fukt kommer under dina plattor och sedimentering. Detta kommer också att din lim att hålla tätt och korrekt.

Svårighetsgrad

Mät det område du vill installera kakel och rita det på rutat papper. Planera din startpunkt för att se till att du kan dölja de skurna bitarna så mycket som möjligt. Det är alltid bäst att markera startpunkten och sedan knäppa en krita linje längs hela ytan. Du kan använda denna linje för att säkerställa att din rad är fyrkantig och jämn.

Steg 1: Förbered Concrete

Du kan lägga ut brickor på golvet för att se hur du vill installera dem på väggen. På detta sätt kan du klippa bitar i layouten för att hjälpa till att dölja dem eller göra kant bitar för att bibehålla symmetri i din design. Hitta mitten av betongen och göra ett X med Chalkline att indikera sanna centrum. Sätt lim i mitten av betongen och arbeta från mitten och utåt ta brickor utlagda på golvet och hålla fast dem till limmet. Du kommer att behöva hålla varje platta på plats tills limmet håller den på plats.

Steg 2: Förbered Tile Installation

När du kommer till ytterkanter där du lägger din metall kakel design vara säker på att dina skurna bitar har en ren kant. Efter alla dina brickor har ställts in och du är säker på att de kommer att stanna där de installerades kan du använda en metallplatta gränsen för att skapa en ren och snyggare utseende till din installation. Dessa gränser kan antingen fästas på ytan med hjälp av en tydlig silikon eller mindre konkreta nubb. Om du använder stift du behöver borra små hål i betongen för nubb att gå igenom och ankare i väggen.

Steg 3: Installera Tile

När du är säker på att limmet är torr, vanligen i 24 timmar, använd svamp och en plastskrapa och avlägsna överflödigt lim som kan ha sipprade genom plattorna eller runt omkretsen. Du kan även använda en metall och betong sealer på ytan för att minska risken för fukt att komma bakom metallen och förstöra betongen och för att skydda metallytan från eventuella miljöproblem som missfärgning.

Steg 4: Slutför installation

Steg 7: Clean Up