hur man installerar ljus i Duck dammar

Duck dammar är vackra under dagen, men de kan vara svåra att se på natten. Det är lätt att lägga till ljus till en damm på egen hand, men du måste följa några försiktighetsåtgärder för att säkerställa att resultaten är säkra och effektiva. Följ de enkla stegen nedan för att göra detta projekt på egen hand.

Att välja rätt ljus för användning i en damm är avgörande. Flytande ljus är idealiska för många vatten funktioner, men de är inte bra för fågeldammar. Ankor kan picka på inventarier, som kan skada dem. Andra lampor, som rock ljus, kan bara vara ineffektivt. Det bästa valet för att tända en ankdamm är undervattens belysning eftersom de inte stör någon av djurlivet i dammen och kan även locka fler till det. Välj en belysningssats istället för enskilda lampor som kit kommer att innehålla allt som du behöver för att installera dem. Innan du köper lamporna, se till att de är klassade för undervattensbruk.

Steg 1 – Välja belysning

Belysning en damm är inte en exakt vetenskap. Ta dig tid att tänka där belysningen skulle vara mest effektiva för att belysa dammen så mycket eller så lite som du vill. När du har bestämt var du vill att lamporna att gå, kommer du sedan att kunna köpa rätt antal lampor. Du kommer då också att kunna avgöra hur många tegelstenar eller plattor du behöver.

Steg 2 – Läge

Montera lamporna i ett område. Klippa sladden bort av änden av en av lamporna, och sedan dela viran och band den. Använd kabelskalare för att ta bort höljet på de återstående trådarna i lamporna. Twist ändarna av samma färgade trådar tillsammans, lägga till extra tråd som behövs för önskade längder. Använd en stållock för att knyta ihop dem och sedan till sladd med en plugg. Testa lamporna i ett uttag för att se till att de fungerar. Fäst sladdar tillsammans med plast.

Steg 3 – Wire Ljusen

För att korrekt tända dammen, måste du se till att lamporna inte rör sig. För detta använder tegel eller plattor en vikt. Placera ett ljus på en av tegelstenarna eller plattor och markera skruvhålen. Använd borren för att skapa pilothål, och sedan byta ljus, fästa den med antingen skruvar eller bultar. Placera lamporna i dammen vid de önskade lägena.

Steg 4 – Fäst Lights