hur man installerar linoleumgolv

Att lära sig att installera linoleumgolv kan hjälpa dig att ge ett miljövänligt material i hemmet. Linoleum är tillverkad av linolja och trädamm, vilket gör det snabbt förnybar, helt naturliga och återvunnen produkt. Det är en mycket prisvärd och slitstarkt material. När korrekt installerad, kan en linoleumgolv pågå i upp till 30 år eller mer, med noggrann men minimalt underhåll. Det är också otroligt lätt att installera, vilket gör det till ett utmärkt gör-det-själv-projekt.

Vad är Linoleum,? Engelsmannen Frederick Walton uppfann linoleum 1860 och patenterade formel. Han började kommersiellt tillverka det som en golvprodukt 1864 och 1869 det var tillgängliga i USA. Linoleum ansågs vara den bästa valet för golv eftersom det var billigt och höll sig väl i högtrafikerade områden. Det fick populär användning i korridorer och andra passager, men snart fann sin väg till vad folk känner som sin vanligaste användningen – kök golv. Dess naturliga vattenbeständiga egenskaper och motståndskraft gjorde det lätt att stå på och lättskött, Steg 1 – Förberedelse,. Se till att ta bort alla socklar och inspektera undergolvet för att säkerställa att den är robust och nivå. Ta bort eventuella spikar eller häftklamrar eftersom dessa kommer så småningom peta igenom din linoleumgolv, presenterar en möjlig fara. Om ytan verkar vara ojämn och grov, täck den med ¼ tums plywood lakan. Spik eller häfta plywood var åtta inches på mitten så att du skapar ett plant underlag för att installera linoleum, Steg 2 – anskaffa materiel,. Lägg en buffert av 10 procent till mätningarna längd och bredd rum tagna innan du köper golvmaterial. Alla material som blivit över efter installationen är klar kommer väl till pass senare, när du gör reparationer eller ersätta skadade plattor, Steg 3 – Hitta Center. Snap en krita linje från mitten av varje vägg så när de korsar är i mitten i rummet,. Steg 4 – Gör en Dry Run, Lägg torra plattor ned, som arbetar från mitten och utåt mot en vägg för att bestämma den slutliga utformningen. Applicera inte lim på denna punkt, steg 5 – Cut plattor;. Med hjälp av en mattkniv, skär några plattor som behövs för att passa längs väggarna. gör det också möjligt för någon rörledningar som kommer upp genom undergolvet, Steg 6 – applicering av bindemedel,. Börja med att applicera limmet och om kakel i små fem fot fyrkantiga områden efter att du har bestämt layouten. Använd en cirkelrörelse för att applicera lim med en murslev, genom att plocka upp plattorna en i taget. Efter applicering av limmet, trycker plattan stadigt på plats innan man går vidare till nästa. Upprepa processen tills hela golvet har installerats,. Steg 7 – Roll Tile, använda en 100-lb golvrulle (hyra en från ett verktyg hyra centrum) för att säkerställa en fast och säker installation,. Steg 8 – Finish, slutföra projekt genom att installera alla socklar och trim.