hur man installerar keramiska badrum kakel

Keramiska badrum kakel kan ge dig en varaktig och vacker golvytan. Medan processen att installera badrum kakel inte nödvändigtvis komplicerat, tar det viss uppmärksamhet på detaljer och de rätta verktygen. Följ de enkla stegen nedan för att effektivt installera keramiska badrum kakel.

Du måste först mäta längden och bredden på ditt badrum. Multiplicera dessa siffror tillsammans för att bestämma området för golvet. Lägg sedan till 10 procent till den siffran så att du har tillräckligt extra kakel för att rymma för misstag och reparationer.

Steg 1 – Mät badrummet

Du måste lägga kakel från mitten av rummet och arbeta ut mot väggen. Bestämma mittpunkten för varje vägg, och knäppa en krita linje i båda riktningarna. Hitta där kritlinje möter, det är mittpunkten i rummet.

Steg 2 – Bestäm Center

När du är redo att börja installera kakel, måste du använda din murslev att tillämpa vissa av thinset till golvet. Sprida några i ett av hörnen i skärningspunkten mellan de 2 kritlinjer. Kontrollera att thinset sprids jämnt och mjukt på ytan av golvet.

Steg 3 – Spread thinset

Placera en av de keramiska plattor och tryck ner i thinset. Se till att det trycks ned ordentligt och att det inte finns några luckor bakom kakel. Placera ta en bricka spacer i varje hörn av plattan. Placera sedan en annan bit av keramiska plattor direkt upp mot kakel distanser från den första plattan. Fortsätt plattsättningen på detta sätt tills du kommer till väggen eller till skåpen.

Steg 4 – Placera Tile

När du kommer till kanten av rummet, kommer du behöva skära plattan för att passa. Använd din måttband för att bestämma storleken på kakel som du behöver. Använd sedan den våta såg att göra lämpliga snitt på bit av kakel. När du har kakel klippa till rätt storlek, kan du använda den skurna bit för att fylla gapet mellan plattan och väggen.

Steg 5 – Cutting Tile

När du har lagt alla av plattan, låt THINSet gott om tid att torka, åtminstone 24 timmar innan vi går vidare till nästa steg eller innan du går på kakel.

Steg 6 – Låt torka

Steg 7 – injekteringsbruk

Du kan sedan börja tillämpa injekteringsbruk. Använd en injekteringsbruk float eller en murslev att tillämpa injekteringsbruk på fogarna. Se till att de alla är fyllda med injekteringsbruk.

Använd en svamp och vatten för att torka av kakel. Detta kommer att ta extra injekteringsbruk bort av kakel och det gör att du kan jämna ut fogarna också.

Steg 8 – Clean Up