hur man installerar isolering membran del 1

Installera isolering membran är viktigt om du försöker att installera keramiska plattor över en spricka i golvet. Om du inte täcka upp sprickan, kommer det med största sannolikhet hamna sprickbildning även keramiska plattor någon gång i framtiden. Isolering membran kommer att ge en viss stabilitet under kakel och göra plattan mycket mindre sannolikt att bryta. Här är grunderna i hur man installerar isolering membran på golvet.

För att tillämpa en isoleringsmembran till golvet, måste du se till att det är helt ren. Det kommer inte att kunna ansluta sig till golvet om det är något som kommer mellan den och betongen. Därför måste du ta din tid vid rengöring från golvet innan den här processen. Om det finns någon färg på golvet eller någon annan typ av finish, måste du ta en skrapa och använda den för att skrapa bort målet. Du bör också använda en dammsugare för att bli av med all smuts eller damm som ligger på golvet. Var noggrann under denna process eftersom det är bättre att ta lite extra tid nu så att du kan undvika problem med golvet i framtiden.

Steg 1 – Rengör golvet

När du har ordet helt ren, måste du börja tillämpa thinset. Den THINSet är samma typ av material som du använder för att installera kakel på golvet. Detta ställer in som betong, så att du har en begränsad mängd tid att arbeta när du börjar sprida ut det. Blanda upp thinset så att det handlar om konsekvensen av jordnötssmör och sedan är du redo att tillämpa den. Ta en fjärdedel tum tandspackel och använda den för att sprida ut thinset. Se till att du sprida THINSet jämnt och medvetet över hela sprickan. Du vill vara säker på att båda sidor av sprickan har gott om thinset på dem så att isoleringen membranet kommer att kunna ansluta sig till det.

Steg 2 – Applicera THINSet

Kontrollera att THINSet är så smidigt som man kan komma det med din murslev. Om det är ojämn detta kommer också att göra isoleringsmembranet ojämn och i sin tur, kommer plattan inte vara nivå.

Steg 3 – Mätning av membran

När du har THINSet appliceras på golvet, måste du mäta för membranet. Du bör se till att du skär membranet med gott om utrymme att skona. Ta din måttband och sedan använda den för att få den exakta dimensionen av sprickan. Det är bättre att lägga till några inches på ändarna av sprickan. På så sätt kan du alltid trimma bort överskottet efter att du har installerat isolering membran.