hur man installerar faux upphöjda panel TRÄPANEL

Om du vill lägga till en touch av klass och elegans till ditt rum med ett ovanligt projekt, försök att installera faux upphöjda panel wainscoting. Denna typ av TRÄPANEL är tillgänglig tillverkas i trä eller en typ av plast som liknar trä och du kan inte se skillnad när dess färdiga. Det finns olika grader av mönster och texturer finns också.

Traditionellt wainscoting går från golv till knappt halvvägs upp på väggen. I modern tid människor kan installera det väl förbi halvvägs för att ge en mer dramatisk look, speciellt i matsalen. När den används i ett matrum de ofta lägga till en plattskena till början av den wainscoting för visning av porslin. Du kommer också att behöva mäta längden på varje vägg för att avgöra hur många paneler som du behöver. Ta dessa mätningar med dig till ditt hem förbättring centrum för deras professionell hjälp.

Steg 1: Mätning

En av de andra beslut du behöver göra är stilen på din upphöjda panel wainscoting. Det kan bara vara en kvadrat eller rektangel som höjs. Den kan vara inramade eller den kan ha en medaljong i centrum av panelen. Det belopp du vill spendera och din skicklighetsnivå kommer att hjälpa dig att göra dessa beslut. Mycket utsmyckade upphöjda panel wainscoting kan vara dyr.

Steg 2: Style

Ta bort golvlister i rummet och spara dem för att installera senare. Numrera dem i den ordning du tar bort dem så att du vet var du ska installera varje del. Du kommer att vilja panelerna för att passa precis under den översta raden av där socklar kommer att avslutas när installeras. Starta i slutet av rummet i ett hörn och markera en rak kant med hjälp av ett lod eller krita linje. Applicera snickarens lim på väggen med en murslev och även “smör” på baksidan av TRÄPANEL med limmet.

Steg 3: Installation

Tryck på TRÄPANEL på väggen och vicka det lite och sedan anpassa den till den raka kanten. Denna vickar styrkor ut luftbubblor och orsakar 2 olika områden att “grab på” till varandra. Du kanske vill köra i ett par efterbehandling naglar högst upp på TRÄPANEL att hålla den på plats tills det torkar helt. Du behöver inte hammare dem hela vägen, precis tillräckligt för att hålla träet. Fortsätt på runt i rummet tills hela rummet är klar.

Steg 4: Avslutning

Efter det att limmet har torkat, ta bort spikarna och om hålen är märkbara, sätta en liten grop av trä kitt i dem och sand lätt. Om du lägger till en toppskena, installera det innan färgning eller målning TRÄPANEL. Du kommer också vill installera golvlister eller installera nya att matcha panelerna. Du kan sedan måla eller bets projektet.