hur man installerar en elektrisk gardin spår

Du har just köpt en eldriven gardin och instruktioner som följde med gardin spår är ofullständiga, eller på annat sätt inte tillräcklig för att visa dig hur man installerar det. Det finns 2 typer av gardinskenor: takmonterade och väggmonterade. Den grundläggande metoden för montering av spåret är densamma för båda typerna. Denna artikel kommer att lista de verktyg som krävs och sedan de steg som skall följas för att säkert och tryggt montera gardinen spår. Justera dessa steg för att ta hänsyn till tak eller väggmontage.

installations~~POS=TRUNC

Installationen är enkel och snabb, så länge som de följande stegen följs. Detta är mycket enklare om du har en andra uppsättning händer för att hjälpa dig att stödja spåret tills du har 2 skruvarna som håller det säkert.

Steg 1

Bestäm tak eller väggmontage. Om takmonterad, mäta ut från väggen i minst 3 platser önskat avstånd. Om väggmonterad, mäta över fönsteröppningen i 3 platser önskat avstånd. Minst 2 inches ovanför fönsterkarmen eller från väggen rekommenderas att låta ordentlig clearance och täckning av fönstret.

Steg 2

Skruva i 2 skruvar i vardera änden av banlängd halvvägs. Använda dessa med krita linje för att göra en stödlinje för att visa centrumlinjen av spåret.

steg 3

Bestäm stud placering utmed stödlinje längd och markera med små X.Remove kritstreck och två screws.Align så många hål i spåret med den markerade Xs. Börja i mitten och helt installera en av de skruvar genom banan, gips och in i stud. Arbeta från ena änden till den andra installera skruvarna tills alla monteringshål har skruvar i dem.

steg 4

De flesta gardinskenor har hål i dem som tillåter upp till 3 inches av justering i endera riktningen. Lossa alla skruvar precis tillräckligt för att tillåta banan att glida och justera tills korrekt montering sida till sida längs fönstret uppnås. När optimal anpassning och optimal fönster täckning har säkerställts, dra åt alla fästskruvarna helt.

Det är viktigt att komma ihåg att om det är möjligt, åtminstone de 2 yttre ändarna av gardinen spår måste ha skruvar i reglar för att montera dem ordentligt. Om de hål som inte matchar upp till dubbar, finns det två alternativ

Efter att ha läst den här artikeln, är du nu redo att på ett säkert sätt montera gardinen spår för dina automatiska fönster gardiner.