hur man installerar egna sänkningsfjädrar

Det finns tillfällen då bilen bara inte ser ut som du vill ha det till och här är där en sänkningsfjädrar kan hjälpa. Sänka din bil kommer att göra det ser mycket annorlunda och även förbättra din enhet genom att göra hörn lättare att navigera. Du vill inte att sänka den till den punkt där däcken gnugga på ramen, därför vara försiktig med storleken på din sänka våren. Du bör inte försöka att göra det här projektet själv om du är en nybörjare i underhåll och mekanik fordon. Om du sänker bilen för mycket det kommer att skrapa på vägbulor också.

Ställ in nödbromsen när du jack upp din bil. Nödbromsen kommer att hålla bilen rullar när drivhjulen är i luften. Placera domkraften i rätt position på ramen av bilen och jack fronten upp.

Steg 1: Höj bilen

Ta bort de gamla sträv och fjäderpaket från bilen. För ändamålet sprut penetrerande eller mjukgörande vätska på muttrarna. När bultarna är mjuka, lossa hjulet från bilen. När detta är gjort, ta bort ABS tråd från staget. Nu lossa skruvarna genom att ta bort rotorn och bromsok. Nu kan du enkelt ta bort staget, men se till att du tar bort dem i par.

Steg 2: Ta bort Strut och Spring Assembly

Steg 3: Komprimera Spring

Steg 5: Placera den nya fjädern

Använd fjäderspänn att komprimera fjädern. Lämna utrymme för att använda nyckel. Var mycket noga med att följa instruktionerna som kom med fjäderkompressorn som en komprimerad fjäder är under stor press och du kan bli allvarligt skadad.

Steg 6: Ta bort Spring Compressor

Steg 4: Lossa mutter på toppen av Strut

Du kommer att behöva för att hålla mindre sidan av denna mutter och bult combo samtidigt som du vrider den andra sidan. Ju större mutter är muttern måste du vända medan du håller mindre fortfarande med en andra skiftnyckel.

Ta bort den övre fjäderdynan, mutter och våren. Ta ut kompressorn från den äldre våren så att du kan använda den för att komprimera den nya fjädern. Sätt den nya fjädern på plats på staget och lösa det så att det sitter i indrag från den gamla fjädern i fjäderplattan. Byt ut fjäderdynan och dra åt muttern. Se till att muttern är mycket snäv så det finns ingen risk för att den kommer ångra när du kör.

Ta bort fjädern kompressorn och ersätta strut enheten på bilen. Du kommer att behöva vara lika försiktig när du tar bort fjäderspänn som du var när du sätter på den. Fjädern hoppar lite för att lösa på plats och om du inte är uppmärksam på var dina fingrar du kan bli sårad.