hur man installerar café gardinstänger

När dekorera för ditt kök eller solrummet, installera ett café gardin stavar är en bra lösning. Café stil gardiner uppfanns för att användas av kaféer som ville sekretess för sina kunder, men ändå ville låta solljus. Dessa typer av gardiner täcker endast den nedre halvan av fönstret så att sikten är blockerad, men solljus är tillåtet i från fönstret på bästa. Samma princip används i solskydd i moderna kök och sunrooms. Det finns några varianter av café stil gardiner där ute idag. Vissa bara täcka den nedre halvan av fönstret och andra kommer med en matchande kappa.

Ta din måttband och mäta fönster, både höjd och bredd på insidan ram. Gör en blyertsmarkering på mittpunkten höjden på fönstret på ramen på båda sidor av fönstret.

Steg 1 – Att mäta fönstret

Eftersom de flesta gardinstänger monteras ovanför eller under en fönsterkarm, gjorde stav längd eller storlek ingen roll. Eftersom café gardinstänger monteras inuti fönsterramen, skulle du behöva köpa en gardinstång som passar mätning av dina fönsterramar. Med mätningen i handen, gå till din lokala hårdvara eller hem design butik och köpa café gardinstång som passar bredden på fönsterkarmen. Innan du köper dock kontrollera att gardinen längd träffar mittpunkten höjden på fönstret. Du vill inte gardiner hängande alltför låg under fönsterkarmen eller alltför högt över.

Steg 2 – Att hitta rätt Café Rod

Borra små hål för skruvar att utgå från vid blyertsmarkering som gjordes vid mittpunkten av ramen. Skruva inom parentes. Glida över gardinstång din café stil gardiner och fästa stången på konsolerna.

Steg 3 – Installera Rod Fästen

Borra ett litet hål för skruvar ovanför fönsterramen på väggen. Skruva inom parentes för fönster behandlingar med kappa. Skjut fönster behandling över skärmkanten och sedan montera på konsolerna.

Steg 4 – Installera fönsterbehandlingar

Kom ihåg att säkerheten kommer först vid installation gardiner. Använd en stabil stege eller steg avföring om fönstret är utom räckhåll. Eftersom du behöver för att utöva påtryckningar vid borrning eller skruva i fästena måste du vara väl avvägd. Var alltid försiktig när lutad över för att plocka upp eller lägga ner verktyg. Se till att komma ner från stegen för att förbereda dina behandlingar och kappa innan upp dem igen för att fästas. Bra jobbat!