hur man installerar bambu panel

Bambu panel är en vacker och prisvärd designalternativ ett rum ombyggnadsarbete. Det är också mycket tålig, vilket gör det värt vartenda öre du spenderar på det. Det är en bra ersättare för traditionella trä och är långt mer miljövänlig än de flesta andra alternativ. Bambu skördas från mogna stjälkar som kommer att växa tillbaka på egen hand, till skillnad från trä där träden förstörs och det enda sättet att de kan växa igen är genom att plantera ett helt nytt träd. Det tar år att ersätta.

Om du är intresserad av att installera bambu paneler i ditt hem, överväga guiden nedan.

behövs

Steg 1 – Planera ut projektet

Steg 2 – Förbered Paneling för installation

Med hjälp av några av de paneler för att räkna ut hur du vill ordna det på din vägg, märke på bambu med din penna områden som du behöver för att trimma in för att det ska passa ordentligt på dina väggar. Ta din regeldetektor och hitta där dubbarna är i slutet av varje väggytan. Det är där du kommer att fästa bambu med efterbehandling naglar. Resten av paneler kommer att läggas på väggarna med paneler lim. Se till att ta bort alla inventarier och ventiler.

Steg 3 – Fäst Panel

När du har klippt bambu panel storlek och har angett platser där hål måste göras, är det dags att skära ut dessa hål i paneler. Ta din murslev och applicera limmet direkt på väggen och inte till paneler själv. Följ anvisningarna på limmet. Det är viktigt att notera att du kommer att behöva en hel del av lim för varje vägg du lägger bambu på.

Steg 4 – Nail i Bamboo Panel

Enligt klister instruktioner, börja att fästa din bambu panel till dina väggar. Nu tar shims du har och placera dem i mellan segmenten paneler samt BMC på golvet. Detta kommer att bidra till att kompensera för de naturområden som kan uppstå efter paneler börjar torka.

Steg 5 – Ta hand om Bamboo

Efter den panel har lagts på väggen, ta avslutande naglarna och sätta dem i bambu som är i slutet av varje vägg. Ta trä kitt och täcka upp huvuden naglarna för att dölja dem. När du har gjort detta kan du ersätta alla dina armaturer och avluftning du kanske har tagit bort.

Ta hand om din bambu är viktigt för livet av paneler. Det är bäst att bambu hålls så torr som möjligt, och någon typ av rengöring bör göras med varmt vatten och olja tvål bara. Där du har installerat paneler ska diktera hur ofta du ska rengöra panel. Om till exempel, är det i ett badrum, ska du inte bara rengöra paneler varje vecka, men också se till att det finns gott om ventilation i rummet.

Om du av någon anledning ser fläckar på bambu, kan du alltid försöka ta bort dem med varmt vatten och ammoniak. För extra skydd kan du alltid använda en fläck på din panel när den har torkat helt.