hur man håller en åkgräsklippare kör stark

Om du har nyligen köpt en åkgräsklippare, finns det några saker du bör veta att hålla din investering i top notch skick. Följande kommer att ge dig några tips för att hålla din maskin i bra form så att du tillbringar mindre tid och pengar på klipparen delar och gräsklippare reparation.

Oljan kyler och smörjer motorn. Om oljan inte byts i tid det kommer att bli fylld med kolpartiklar och smuts som kommer att göra det svårare för oljan att göra sitt jobb. För att förhindra detta, måste du byta olja när det behövs. Medan du byta olja, byta oljefilter om maskinen har en.

Steg ett-Byt olja

Ett smutsigt luftfilter kan leda till att du använder större mängder bränsle. Gräsklipparen kommer antingen ha en pappersfilter, som du tar bort och ersätta eller en skum filter. Du kommer att behöva ta ut skumfiltret och rengör det. Du bör rengöra eller byta luftfilter varje vår.

Steg två-Clean / Ändra din luftfilter

Om du inte har bra tändstift, kommer maskinen inte startar korrekt eller köra smidigt.

Steg tre Ändra dina tändstift

Gräs och skräp kan samlas inuti din gräsklippare. Det är viktigt att rengöra bort regelbundet, annars din gräsklippare kan bli igensatta. Detta kan drastiskt minska prestandan. Tvätta och torka gräsklipparen och ren skräp från underredet.

Steg fyra Keep It Clean

Slöa sax inte klippa papperet på rätt sätt, och samma sak gäller för slöa knivarna. Det finns två skäl för att hålla blad skarp. Skarpare blad kommer att minska din gräs mer effektivt medan slöa knivar faktiskt kan skada ditt gräs genom rivning den från rötterna, snarare än att göra ett rent snitt. Du bör vässa blad åtminstone en gång under säsongen.

Steg Fem Håll bladen Sharp

Var noga med att kolla in dina hjul. Spraya dem med en bit av WD-40 för att hålla dem rulla smidigt. Kontrollera alla bultar för att se till att de är åtdragna. Kontrollera bälten. Om de verkar vara knäckt, kan du behöva byta ut dem. Bälten kan också lossna. Det är bra att kontrollera dem regelbundet så att du kan dra åt dem vid behov.

Steg sex-Andra saker att kontrollera

Se bruksanvisningen för instruktioner mest specifika för din åkgräsklippare. Om du har tappat bort din bruksanvisning, bege dig till din lokala slåtter servicecenter för att hitta svar eller delar. Vissa lokala Bildelsaffärer kommer också att delar och olja för åkgräsklippare. En åkgräsklippare är en stor tidsbesparing enhet och om du tar dig tid och ansträngning för att underhålla din investering, kommer det att pågå många år.