hur man dödar gula jackor med hjälp av naturliga produkter

Gula jackor är aggressiva, farliga insekter som bygger stora bon på marken. De gillar många av de samma livsmedel som människor konsumerar, inklusive protein, så bli inte förvånad om du ser ett surrande runt hamburgare. En eller två gula jackor kanske inte vara en orsak till oro, men om du ser många av dessa getingar flyger runt där du bor eller dina barn leka, är det klokt att försöka bli av med dem.

Även om det finns många kemiska produkter på marknaden för att bli av med gula jackor, finns det några enkla naturliga metoder som du bör prova först, Varning:. Yellow Jackets “svider kan orsaka smärta och klåda, och till skillnad från bin, kan de sticka dig mer än en gång. Bär alltid skyddskläder som en ansiktsslöja och handskar när att bli av med getingar. Söka ordentlig medicinsk vård om du stuckit. Var särskilt uppmärksam på barn som aldrig blivit stucken tidigare, eftersom de kan vara allergisk mot en gul jacka sting.

Diskmedel Lösning

Tumregeln är oftast att lämna getingar ensam om de inte stör dig eftersom de gör mer nytta än skada i din trädgård. Och, det är alltid bättre att förebygga en geting angrepp snarare än ta itu med en. Men om de utgör ett hot, bör skålen tvållösning vara den första du försöker.

hemgjorda fällor

Vänta tills natten att prova denna metod så att getingar blir inaktiv i sitt bo. Blanda 5-6 matskedar antingen Dawn eller glädje diskmedel i en hink halvfull med vatten. Sedan, innan du häller blandningen ner boet inträde hål, sätta på skyddskläder, såsom en långärmad tröja, mössa, hatt, och glasögon. Om möjligt, använd ett verktyg, som en bensindunk eller vattning slang, för att tömma blandningen i boet för att hålla sig så långt borta från boet öppningen som möjligt.

Naturlig gul-jacka Insekts

Ett billigare alternativ till färdigköpta fällor, hemlagad gul-jacka fällor göra just susen. Dessa fällor är enkla att montera,. Det finns många olika sätt att göra hemlagad geting fällor, en av de mest beprövade är genom att använda en gammal plast läsk flaska. Du kan använda valfri storlek. Först skruva av locket och kasta det, behöver du inte det. Sedan ungefär 1/4 av vägen ner flaskan, gör ett snitt helt över. Nu bör du ha två plastbitar. Häll en söt vätska i botten pjäs du har avskurna, troligen omkring 2-3 inches värd, men det exakta beloppet beror på flaskstorlek. Bara vara säker på att det finns utrymme mellan vätskan och locket öppningen. Denna vätska kan vara något sött som gamla läsk, juice, eller äppelcidervinäger. Sedan, tillsätt några sprutar av diskmedel till det och blanda väl. Nu, placera den övre plaststycket (den där locket en gång var) och placera den upp och ner i större bit. De två delarna ska passa väl tillsammans, men du kan använda tejp runt utsidan för extra säkerhet,. Den söta drycken kommer att locka getingar att komma in, men de kommer inte lätt att kunna komma ut. Detta är bara en variant av den hemgjorda geting-fälla metod, men det finns många fler. Se till att alla getingar är döda innan du vidrör flaskan att förfoga över det.

ämnen

Det mest effektiva sättet att bli av med gula jacka getingar är att använda en insektsmedel. Var noga med att välja en som är giftfri och miljövänlig, eftersom många insekticider är gjorda av starka kemikalier. Alltid komma ihåg att bära skyddskläder och täcka dig väl med en ansiktsslöja och handskar när du närmar boet för att spraya getingar. Den bästa tiden att spraya är sent på kvällen eller tidigt på morgonen när de flesta av getingar är i sina bon. Spraya dem från ett avstånd på minst 10 fot. Du kommer att behöva spruta insekts varannan vecka eller så tills de gula jackor är permanent borta.