hur man vattna din mark med återvunnet vatten

Använda återvunnet vatten för att vattna din mark är ett klokt val som i slutändan kommer att gynna miljön. Studier har visat att ett genomsnittligt hem kommer att slösa ungefär 300 liter vatten per dag och om alla dessa kan återanvändas eller återvinnas för icke drickbart bruk skulle det vara tillräckligt för att ge bevattning till en 150 till 200 kvadratmeter skifte. Besparingarna alla skulle lägga till upp till förmån för användaren och miljön.

Rent vatten blir knappa på grund av en mängd olika faktorer såsom den globala uppvärmningen och industrialiseringen av stadsområden. Återvunnet vatten behandlas vid återvinningsanläggningar och är idealisk att använda för att tvätta bilar och bevattning av mark, som är den mest populära användningen i dessa dagar. Olika bostäder på vissa områden redan använder återvunnet vatten för sina gräsmattor och växter. Tvärtemot vad många tror, ​​använda återvunnet vatten för bevattning innebär många fördelar som detta vatten innehåller ett antal näringsämnen och mineraler som är nödvändiga för en sund växters tillväxt. Användningen av gödsel skulle minimeras om du använder återvunnet eller gråvatten för bevattningsändamål.

Viktiga saker att komma ihåg

Om du vill vattna ditt land eller gräsmatta med hjälp av återvunnet vatten, skulle det vara klokt att kontakta din lokala område när det gäller lagar och miljölagstiftning är innan du bestämmer vilket system att använda. På vissa områden är en professionell tillstånd att installera återvunnet vatten system för användning i bostäder och små byggnader. Det finns en hel del som säljs på marknaden och är relativt billiga att köpa och underhålla. Men för hemmafixare, här är ett enkelt återvunnen system du kan använda för att vattna din gräsmatta vatten. Kom ihåg att rådfråga lokala myndigheter innan de genomgick denna process.

Steg 1 – leta efter en lämplig Förvaringstank

Köpa en begagnad badkar eller något annat system vattenmagasin vid skräp eller skrot varvet. Detta kommer att användas som lagringstank för gråvatten. På vissa länder, kan återvunnet vatten köpas till ett lågt pris och lagras på tankar för framtida bruk. Dessa är införlivade i ett befintligt sprinklersystem i trädgården.

Steg 2 – Installera ackumulatortanken

Installera badkaret eller vatten ackumulatortank enligt statliga lagar. Det krävs vanligtvis för att installeras vid en något förhöjd sätt vid den bakre väggen i köket eller tvättrum utanför huset. Anslut en PVC-rör från dräneringsröret i förvaringsbehållaren hela vägen till din trädgård.

Steg 3 – Omdirigera den Piping

Det är där VVS expertis kommer in. Lossa avloppsrören på diskbänken och tvättrum och omdirigera den att strömma in i grå vattentanken utanför huset. Du kan välja att installera en tryckventil eller växla i tanken att dränera vatten till gräsmattan efter behov.

Denna enkla enheten kommer att göra underverk för din gräsmatta och spara hundratals dollar i vattenräkningar. Om det görs på rätt sätt, är systemet praktiskt taget underhållsfri och kommer att ge din gräsmatta eller trädgård med tillräckligt med vatten alla under hela året.