hur man isolera en katedral tak med batt isolering

Installera batt isolering på en katedral tak kommer att förhindra överdriven värmeförluster genom taket på en typisk träram hus. Vadden batt isolering måste ha tillräcklig hållfasthet eller värde “R” för att vara effektiv. Med hjälp av enkla stegen nedan som en guide, bör den genomsnittliga husägare vara lika med uppgiften.

Steg 1 – Skaffa Skydd och Hanteras varsamt

Vid hantering batt isolering, alltid hålla din hud täckt och ögonen skyddas med skyddsglasögon. Många typer av batt isolering består av ett glasfibermaterial. Under installationen, kommer materialet strö fina luftburna partiklar som kan orsaka irritation i ögon, hals och hud.

Steg 2 – Bestäm nivå av isolering behövs

En grundläggande tumregel är att använda R-30 eller R-38 batt isolering för tak eller vindsutrymmen. Den mothållande förmåga batt isolering mäts i inches av tjocklek och R-38 kommer att ge om den högsta nivån av isolering. Eftersom värme alltid stiger, är det mesta av värmeförlusten genom taket. De större dimensioner som används för taksparrarna (2 x 10 tum eller 2 med 12-tum) kommer att rymma detta läggas tjocklek. Batt isolering är tillgänglig i bredderna 12 inches, 16 inches och 24 inches, beroende på avståndet mellan taksparrarna. Vadd kan vara antingen obeklädd eller inför ett ogenomträngligt material som fungerar som en ångspärr. Inför vadd används i allmänhet för tak applikationer.

Steg 3 – Förbered Batts för installation

Använd en mattkniv för att öppna paketet och låta mattorna att expandera, noga med att inte skära in i fasaden eller isoleringen. Låt inte mattorna att bli blöt eller komprimeras, vilket kommer att minska dess R-värde. Om mattorna köps i rullar, använda verktyget kniv för att skära varje vadd till längd. Om möjligt, använd en full längd från åsen av katedralen taket till väggens fästplatta.

Steg 4 – Installera Batts i hålrummen mellan taksparrarna

Montera den isolering som har inför sida intill rade innerutrymmen. Mattorna är fästa vid takstolarna genom häftning genom flänsen av frontmaterial in antingen kanten eller ytan av inramning medlem. Trådfästelement kan också användas för att hålla mattorna på plats. Inte sträcka eller komprimera mattorna under installationen. Varje vadd bör passa väl in i hålrummet mellan taksparrarna. Gravity kommer att dra mattorna ner mot taket-se till att vadden är fullt utbyggt att fylla hela djupet av hålrummet.

Installationen är klar när det inte finns några mellanrum eller hålrum som helst längs planet av taket. När isoleringen är på plats, installera sheetrock i 4 x 8 fot ark så att sömmarna faller på den nedre kanten av takstolarna.