hur man installerar tak ankare

När du vill hänga något från taket, måste du använda tak ankare annars riskerar du att delar av taket faller ner. Hemma Taket är inte tänkt att hålla saker från det som är av någon större vikt. De mest populära tak ankare du kan köpa kallas växla bultar. Det fina vippbultar är att de expanderar och skapar vingar som sträcker sig över taket på insidan. Detta sprider vikten jämnare, vilket gör att vikten kan tillämpas på dessa tak ankare. Den information som finns här kommer att visa dig hur du installerar tak ankare säkert och enkelt.

Det är viktigt att välja rätt plats för tak ankare eftersom du kommer att göra hål i taket. Var helt säker på att området är där du vill hänga objekt från. När du är nöjd med ditt val, placera en stege något snett från under den. Klättra på stegen men inte stå på varningssteget. Om du inte kan nå taket utan att använda det steget, sedan få en högre stege.

Steg 1 – Välja plats för Tak Ankare

Klättra till toppen och placera ett märke på taket där taket ankaret kommer att installeras. Om du behöver två tak ankare sedan mäta bredden på objektet du tänker hänga. Mät alltid flera inches från varje sida och använda skillnaden i mitten som dina poäng för att installera ankare. Om objektet inte är för tung sedan hålla det upp till taket för att bättre avgöra var du kommer att placera taket ankare. Placera en blyertsmarkering för varje ankare som ska installeras.

Steg 2 – håltagning

Taket, som väggarna är täckta med gips. Gips är ganska robust men kommer inte att hålla mycket vikt som gör tak ankare mycket viktigt för att hålla taket i ett stycke. Rådfråga pack taket ankare du köpt. Paketet kommer att berätta vilken borr du behöver använda. Installera rätt borr till din borrmaskin. Rip off två bitar av maskeringstejp och göra en “X” över cirkeln du gjort där du måste borra. Om du har mer än ett hål planeras, sedan lägga till en andra “X” i taket. Syftet med maskeringstejpen är att hålla gips damm till ett minimum och för att förhindra sprickbildning och flisning. Placera borrkronan över cirkeln du ritade, och med jämnt tryck, borra ett hål genom taket.

Steg 3 – Installera Tak Ankare

Fäll ner sidorna av taket ankare och skjut sedan ankaret i hålet tills bulthuvudet ligger an mot taket. Dra ankaret nedåt, och sidorna ska öppnas. Sidorna kommer grepp taket inifrån, som hindrar dig från att dra ner. Det kan ta flera försök att nå framgång.