hur man installerar kork golv underlayment

Installera kork golv underlaget är avgörande för processen för korrekt kork golv installation. Den underlaget ger en ljudvallen samt skydd mot gemensam brott för det nya golvet. Därför installerar det på rätt sätt är viktigt. Här är grunderna i hur man installerar kork golv underlag.

Det första som du behöver göra är att mäta längden och bredden på rummet. Multiplicera de två numren tillsammans för att få ytor.

Steg 1 – Mät rummet

När du har bestämt ytor av rummet som du täcker, måste du köpa en lämplig underlag. Rådgör med en golv butik representant för att ta reda på vad som är bäst för den typ av kork golv som du har. När du bestämmer vilken typ att köpa, inte snåla på kvaliteten. Om något, du vill köpa den bästa pad som de har tillgängliga för kork. Dynan eller underlag som du köper kommer att göra en stor skillnad i hur golvet utför totalt.

Steg 2 – Köpa Underlayment

När du köper, köpa lite mer än den exakta kvadratmeter så att du kommer att se till att det finns tillräckligt med avfall.

Steg 3 – Rulla ut Underlayment

När du får underlaget hem, packa upp och rulla den så att den kan installeras. Större delen av tiden, kommer denna typ av underlag kommer i någon form av ett skyddande omslag. Du kan klippa omslaget med en mattkniv och få dynan ut. Rulla dynan över längden av rummet. Det är bäst att börja på en sida av rummet och gå ner längden av väggen. Tejpa kudden till golvet så att du kan vara säker på att det sitter på plats.

Steg 4 – Skär Underlayment

När du kommer till slutet av en rad där du kör in i en vägg, måste du klippa underlag för att passa. Detta är en mycket enkel process som involverar brukskniv. Kör kudden upp väggen några inches, så att du kan vara säker på att du skär nog. Ta sedan brukskniv och tryck ner i hörnet av väggen och golvet. Kör verktyget kniven tvärs över bredden av valsen med en skälig mängd av tryck. Detta bör skära bort överflödig pad.

Steg 5 – Installera nästa rad

Starta en ny rad av dynan intill den föregående. Rulla en rulle pad och tryck ända upp mot den första raden. Tejpa de två raderna tillsammans med ditt band och fortsätta att göra detta tills hela golvet är täckt.