hur man installerar kakel på en innerhörn

Det finns många saker att tänka på när man bestämmer hur man installerar kakel, särskilt på insidan hörnet av en vägg. Lyckligtvis är kakel installationen inte en svår färdighet att bemästra, och du kan enkelt göra det själv lika bra som en professionell om du planera noggrant och följ dessa enkla steg.

Gör en torr layout dina brickor för att få en idé om vad som fungerar bäst och där din nedskärningar kommer att behöva. För DIYers som kanske inte har en hel del av kakel skär erfarenhet, kan plast trim vara bra att använda i hörnen. Denna trim kan dölja ojämna kanter av dåliga nedskärningar mycket bättre än att bara använda fogmassa, så överväga detta alternativ om du inte är säker på hur polerad din nedskärningar kommer att bli.

Steg 1 – Plan of Attack

Snap kritlinjer att markera din första raden av plattor och omkretsen av ditt hörn pjäs. Mät 1/8-tums linje från väggen och hörn att rymma injekteringsbruk, eller mäta bredden på din plast trim, halvera det, och använda denna mätning i stället.

Steg 2 – Bestäm startpunkten

Oavsett om du planerar att börja med din inre hörnet, avsluta med det, eller göra det någonstans mittemellan, räkna i förväg när du kommer att vara redo för denna uppgift. Eftersom montering kakel i ett hörn kräver lite extra arbete och planering, är det klokt att börja i ett hörn, sätta denna bricka innan du fortsätter med några bitar runt den. På så sätt kan du använda den som en guide för plattor som inte löper längs väggarna, och se om din del är avstängd, att du har extra brickor för att arbeta med.

Steg 3 – Skärhörnet Pieces

Markera dina snitt linjer på toppen av plattan med en filtpenna när du är redo för att passa din bricka till innerhörn. Använd din kakel saxen för att göra mål linjerna och försiktigt trycka på hörnet kakel eller använd en våt såg att skära ut. Därefter gör en torr passning till hörnet, vilket gör att du lämnar.

Steg 4 – applicering av lim

Beroende på vilken typ av kakel som du använder, kontrollera med tillverkarens instruktioner för hur man ansöker den tunna set och ställ in kakel. De kommer att hänvisa dig till den typ av tandspackel att använda och om att applicera limmet på baksidan av kakel eller till ytan du är kakel. Applicera inte alltför tjock päls, men se murslev väl för att ge plats för plattan att lösa. Du kommer att vilja använda Chalkline som en guide men att vara extra försiktig, bör du försöka använda ett vattenpass innan du varje ny platta.

Steg 5 – Lägga Tile

Börja där du tidigare planerat att, om kakel som du sprida lim och kontrollera dem med din ande nivå när du går. Om du behöver göra justeringar, kan du knacka på kakel kanter som behövs för att säkerställa att de är som på rätt sätt.

Om du använder en plast trim i hörnen, vara säker på kakel kanterna passar under trim, vilket ger en 1/10-tums lucka för expansion. Om inte, använd bara distanser mellan dina brickor för att säkerställa jämn luckor för injektering som du ställer dem, börjar med din omkrets och hörnplattor. Dessa distanser kan tas bort när din thinset börjat torka.

Tillåt flera dagar för thinset att torka och inte använda dina kaklade ytor tills den har. När den har torkat, applicera din injekteringsbruk, och se till att få den på insidan av ditt hörn kakel. Du kan också överväga att använda fogar till avståndet är lite mer flexibla med kakel expansion. Fogmassa kan spricka när den placeras under alltför mycket rörelse.

Med rätt planering, bra mått och skär, bör du ha rena hörn och en vacker sida vid sida yta.