hur man installerar hyllkonsoler i en tegelvägg

Ofta när du installerar hyllkonsoler, kan det hända att det enda vägg tillgängliga för dig att montera dina fästen på är ett hårt tegelvägg. Montering hyllor på en tegelvägg kan verka svårt i början, men om med rätt instruktioner, material och verktyg, kan det inte vara så skrämmande som man först trodde.

Först gör din planering. Tänk på saker du vill ha på din hylla. För tyngre föremål planerar att installera fler konsoler för varje hylla. Samma sak gäller för höjden. Om du ser att hålla höga böcker på hyllorna, måste du veta hur långt ifrån varandra i höjd hyllorna bör vara. Placera en horisontell blyertslinjen där du vill installera varje hylla. Använd en 4-fot nivå för att göra en jämn och rak linje som kommer att markera var hyllan kommer att bli. Om du planerar att installera flera hyllor du förmodligen vill lika utrymme mellan hyllor. Vanligtvis kommer du vill ha en hylla konsol monterad var 24 inches. Markera dessa platser. Du kommer att borra hål där.

Steg 1 – Planera din hylla Installation

Innan borrning ditt ankare hål, måste du veta vilken typ och storlek ankare du kommer att använda. Med denna kunskap, du vet lite storlek du behöver. Du vet hur djupt att ankarhålet. Om hålen är för stora i diameter, dina ankare kommer sannolikt inte passform, och du måste göra en annan resa till affären för att köpa nya. Om hålet är för grunt, kan ankaret inte passa in hela vägen. När du vet vilken storlek bit att använda och hur djupt att borra hålet, mäta upp på bit från sin spets till det djup du vill att din hål. Linda en bit tejp tätt på din bit på denna plats. Sätt biten i din borrmaskin och börja borra din hål. Du kommer att upptäcka att du använder en långsammare hastighet på borren kommer att göra din hål mer effektivt och ger dig bättre kontroll. När din biten är tillräckligt djupt in i tegel att tejpen rör vid tegelytan, sluta borrning.

Steg 2 – Borrning förankringshål

För att stödja lättare vikter på hyllorna, använder murverk naglar. Bara pund dem på plats med en hammare. Använd ankare med en hylsa för att stödja tyngre föremål. Sätt hylsan i hålet du borras, sedan skruva i hylsan skruven. För en mer solid stöd, använder metall vertikala fästen som är justerbara. Fäst konsolerna på väggen genom att köra skruvar genom konsolerna och in ankarna. Var noga med skruvhålen på varje konsol är uppradade med de andra fäste skruvhålen.

Steg 3 – Välja och installera Ankare och hållare

Du kan köpa pre-cut, pre-färdiga hyllorna hos din lokala hem förbättring butik eller järnaffär. Eller, om du har en bänk såg och rikthyvel, kan du klippa, plan, och avsluta dina egna hyllor till en lägre kostnad. Välj eller klippa dina hyllor att passa fästena hyllorna kommer att vila på, sedan lägga dessa hyllor på plats på konsolerna.

Steg 4 – Att välja och montering hyllorna