hur man installerar gummi blinkande

Gummi blinkande är idealisk att använda med gummimembran tak, eftersom det är samma material och ger en fortsättning av utseende och passform. Gummi blinkande kan också användas med andra typer av tak, som erbjuder större flexibilitet än metall blinkande samtidigt som lika vattentät. Det är lätt att skära och tillämpa, och det finns mycket lite spill när du använder den.

Vid skärning remsor av gummi blinkande att använda, se till att de är ca 24 inches bred. Skär dem med skalpell och använder en metall rak kant för att se till att du får en rak linje som du klipper.

Steg 1 – Cutting

Det är viktigt att du inte försöker att göra banden för länge eller de kan vara svårt att arbeta med. Inte längre än 6 fot rekommenderas. Om du behöver en längre sikt än att överlappa remsorna med cirka sex inches.

Steg 2 – Installation på metall

Där du installerar gummi blinkande på ett tak som uppfyller metall, måste du använda en takläggning tätningsmedel eller cement som är lämplig för gummimembranet. Kontrollera med tillverkaren för att se vilka som rekommenderas.

Steg 3 – Installation på Brick

Du vill placera gummi blinkande så det finns mellan 12 inches och 18 inches kommer upp väggen och mellan 6 inches och 12 inches på taket. Applicera ett lager av tätningsmedel på väggen och taket och sedan applicera ett skikt av tätningsmedlet på baksidan av gummi blinkar. Tryck på plats och rör sig utmed hela längden för att ta ut alla luftbubblor. Om du täcker ett område mer än 6 fot lång, sätta den första delen av blinkande på plats och sedan använda tätningsmedel för nästa stycke, vilket ger en överlappning av 6 inches över den första delen och säkra med tätningsmedel som tidigare. För extra säkerhet, alltid lägga till fler tak tätningsmedel över den övre kanten av den blinkande.

Steg 4 – Efterbehandling

Där du har skjutit på en gummi tak som ansluter en tegelvägg, kan du använda membran av taket som sin egen gummi blinka. Se till att den sista pusselbiten du ansöka mot tegelväggen är cirka 24 inches för länge. Detta är den del som du kommer att använda som gummi blinkande. Säkra tak på plats enligt instruktionerna. Applicera ett lager av tätningsmedel till tegel och även på baksidan av gummit och sedan trycka den stadigt på plats, rör sig längs att tvinga ut eventuella luftbubblor.

Till slut måste du ha en extra barriär på toppen av gummi blinkar. Använd en metall avslutande bar för detta. Det har avfasade kanter på en remsa av metall. Sätt den på plats så att skruvhålen är över blinkande, sedan skruva fast med murverk skruvar. Detta gör en mycket vattentät barriär mellan blinkande och tegel.