hur man installerar gjutning på en eldstad

Installera gjutning runt en eldstad ger karaktär och avslutar sin design. Det gör det också smälter bättre med det inre av huset och ger en övergång från vägg till eldstaden området. Den definierar området och gör det mer skiljer sig från andra delar av rummet, eftersom många anser eldstaden att vara det centrala designelement av ett hus. Här är några steg på hur man installerar listen effektivt.

Innan du monterar gjutning, förbereda den genom slipning och priming det hela, men gäller inte sista handen ännu. Detta kommer att ske senare, när den är helt installerad. Få den övre delen av listen och placera den nedåt på golvet. Placera den över en matta eller något tyg för att undvika repor. Därefter får ett ben (den vertikala delen som ansluter till manteln, som är den horisontella delen vid toppen) och montera den i manteln eller översta hyllan av formstycket. Du kan behöva tillämpa lite tryck för att få det helt i. När det är på plats och är rak, låsa båda delarna tillsammans genom att vrida ratten finns på översta hyllan. Denna ratten låser båda delarna. Upprepa samma steg för det andra benet.

Steg 1 – Montera Molding

Prop form på väggen i den öppna spisen och anpassa den till öppningen. Be en vän om hjälp med detta. Placera en nivå på manteln för att se till att det är nivå. Lägg till några trä shims under för att få den exakta nivån av anpassning. Gör en översikt över form på väggen som din vän håller den på plats.

Steg 2 – Test Fit

Få mätningen av den horisontella delen (mantel) och benen. Klipp 3 2×4-tums timmer bitar, som motsvarar dessa längder, och fästa dem på väggen: det är dina bommar. Borrhål i väggen och fäst klotsarna (2×4-tums bitar som du klipper) rätt inne i disposition som du ritade.

Steg 3 – Installera Cleats

Nu, få formstycket och placera den över dubbarna som har fästs på väggen. Om du mätte dem på rätt sätt, bör form passa väl på dem. Få en borrmaskin och göra några skruvhål på översta hyllan i gjutningen. Se till att de är anpassade till de klotsarna nedanför, så att skruvarna har någonstans att haka på. Skruvhålen bör jämnt fördelade från varandra, och fyra eller fem kommer att vara tillräckligt, beroende på längden av din mantel. Gör samma sak med benen i gjutning, borrning i skruvhål och anpassa dem till dubbarna.

Steg 6 – Installera Molding

Fäst listen till krämporna, genom att köra i två-tums efterbehandling skruvar i skruvhålen som du just gjorde. Gör detta för att manteln och benen på formstycket.

Steg 7 – Säkra Molding

Fäst kantgjutning till den inre delen av profilen, precis vid den öppna spisen öppning. Använda en hammare och köra i några spikar i kantformning. Detta bör ge en finish som täcker utrymmet mellan form och väggen. Använd täta pistol för att fylla i luckorna och sätta lite kitt över skruvskallarna. Måla och avsluta din eldstad gjutning med oavsett färg eller tema du vill.

Steg 8 – Finishing Touches