hur man installerar gjutning på bifold dörrar

Bifold dörrar är bra att använda när en vanlig svängdörr eller en ficka dörr inte fungerar eller ser rätt. En bifold dörrsetet är en tvådelad dörr, med varje stycke vikning på sig själv vid endera sidan av den täckta öppningen. Tvätt alkover och garderober är de viktigaste användningsområdena för denna typ av dörr. Installation av gjutning på Bifold dörrar är ganska lätt med rätt verktyg och information. Nedan hittar du en kort lista med verktyg och material som krävs för att installera gjutning kring en uppsättning Bifold dörrar.

Nödvändiga verktyg och material

Nedan följer en kort lista över de verktyg och material som du behöver för att installera gjutning kring en uppsättning Bifold dörrar.

Steg 1: Mät vertikala sidan av öppningen

Den typiska gjutning för en dörr av denna typ är tre inches bred som dörrarna sitta normalt cirka två inches under dörrkarmen. Mät från golvet upp till en tum ovanför den inre kanten av dörrkarmen. När du har denna mätning måste du dubbla den för att avgöra hur många linjära fötter gjutning du behöver.

Steg 2: Skär Vertical Molding Pieces

När du har dina mätningar och du är säker på att de är korrekta, måste du klippa formnings bitar med Geringslådor. Om dörrkarmen är sjuttio fyra inches tall, måste du markera de två vertikala bitar på sjuttio sex inches. Dessa mätningar är för Bifold dörrar sex fot, eller sjuttio två inches, höga. Sätt den första delen av gjutning i Geringslådor, med uppmätta märke vid 45 graders platsen bort från dig och formsidan uppåt. Klipp denna bit i 45 graders vinkel. Nu placerar din nästa vertikala pjäs i Geringslådor med uppmätta märke vid 45 graders vinkel platsen på sidan av Geringslådor mot dig och skär den.

Steg 3: Installera den vertikala sidan Lister

Med de två tidigare skurna form bitar uppåt, plocka upp den bit som är högre till vänster. Placera bit på vänster sida av bifold dörröppningen med den vänstra kanten två inches utanför dörrkarmen. Detta kommer att placera den inre kanten av den gjuta en tum bortom jamb på insidan. Hammare i en efterbehandling spik vid toppen av gjutningen. Med hjälp av torped nivå, se till att gjutningen är lod, eller helt vertikal. Hammare i en efterbehandling spik en tum från botten av formstycket. Upprepa denna process på den högra sidan av dörrkarmen med biten av formning som är högre på den högra sidan, med baksidan av formstycket som är vänd bort från dig. Se till att dessa bitar är helt plant. Hammare i spik ungefär var 12 inches. Använd nagel setter eller pekade punch att sätta naglarna perfekt spola med gjutningen.

Steg 4: Mät Horisontell Top Molding

Mät från vertikal bit till vertikal bit, mätning från ytterkanten på varje del. Till exempel, om din dörröppningen är sextio inches bred, kommer din mätning vara 64 inches.

Steg 5: Skär Top Piece

Gör dina märken på nästa bit gjutning och placera den i Geringslådor med den bortre kanten längst 45 graders kortplats och skars till 45 graders med den övre kanten är längst. Skjut listen till vänster i rutan tills annat märke är den högra 45 graders slot längst till höger och skär den i denna vinkel.

Steg 5: Installera Top Piece

Placera nyklippt överdel ovanpå de två vertikala bitar och se till att det är nivå. Justera vid behov och spiken i varje tolv inches. Ställ naglarna med setter.

Ovan har fått en lista över verktyg och material och de nödvändiga stegen för att installera gjutning på en bifold dörröppning.