hur man installerar garageports kablar

Installera garageports kablar är inte något svårt, det är faktiskt en uppgift som du kan utföra på egen hand, särskilt om du har några grundläggande erfarenhet med ledningar och kablar. Normalt garageporten fungerar hela dagen, öppna och stänga flera gånger under dagen. Brutna och dåligt anpassade kablar är ett ganska vanligt problem när det kommer till garageports kablar, så du behöver för att kunna ersätta dem när det behövs.

Det första du behöver göra är att samla alla rätt verktyg och material som du behöver för att installera kabeln och justera fjädrarna. Försök inte att göra så utan att ha de nödvändiga verktygen till hands.

Steg 1 – Framställning

När du har allt du behöver, bör du ta remskivan ledaren på kablarna och linda dem runt den. Du bör lägga kabeln över remskivan och har ände som sträcker sig tillbaka till den gren av kabel för att ansluta den till garagetaket eller spår. Kontrollera att garagedörren är stängd innan routing kablar, så att du kan skruva fast dem och dra dem ordentligt.

Steg två – Linda kablarna

Fäst kablarna i spåren på dörren botten, är dessa spår vanligtvis för dörrkablarna. Gör så, att skjuta änden av kabeln i spåren och se till att det vilar ordentligt på banan av garageporten. Tänk på att om kablarna inte vila på spåren ordentligt hela installationen kommer att misslyckas. När kablarna är på plats, bör du bifoga sina andra ändar till inställningen overhead. För att göra det, bör du lossa skruvarna till inställningen och installera kablarna inuti den. När du placerar kablarna, använd skruvmejseln för att dra åt skruvarna och placera den nödvändiga spänningen för varje kabel.

Steg 3 – Fäst kablarna

När du installerar kablar, bör du kontrollera om dörren öppnas ordentligt. Om inte, finns det några saker du bör kontrollera. Först och främst bör du kontrollera om kablarna är på banan, vila ordentligt som tidigare nämnts. Om det är okej, bör du också kontrollera om den pålagda spänningen är alltför hög. Som också kan vara ett vanligt problem. En av de saker du behöver tänka på är att kablarna inte bör vara kort. Det är bättre att ha en längre kabel i stället för en kortare, eftersom detta sätt du kan fixa potentiella problem och lindra spänningar när det behövs. Om du får en kort kabel med garageporten kan du antingen kontakta tillverkaren och be om en längre, eller gå till en leverans butik och köpa en på egen hand.

Extra Tips – Installation Felsökning