hur man installerar garageports isolering

De många fördelar du kan få från att installera garageport isolering gör det värt uppgift att utföra. Genom att följa några steg, kommer du att du kan göra jobbet själv med en liten ansträngning.

Om du inte redan vet vad du vill uppnå från en garageport isolering, måste det första steget vara att inspektera garaget och dörren för att få en uppfattning om några av de problem som de drabbas. Har garage lider drag? Finns det några fuktfläckar? Överväga alla aspekter, eftersom detta kommer att hjälpa dig att bestämma vilken typ av isolering du behöver.

Steg 1 – Framställning

Mät garageporten och anteckna måtten så att du får rätt mängd isolering. Det finns också garage dörr isolering kit på marknaden, som är tillgängliga genom många järnaffärer, så överväga huruvida en av dessa kommer att vara lämpliga.

Steg 2 – Skär isoleringsskivor

Rengör insidan av porten vid behov och ta bort eventuella onödiga saker ut ur garaget.

Steg 3 – Installera Isolering

Om du inte kan få isoleringsskivor som är i förväg kapas till önskad storlek, använd mått du har vidtagit för att skära garageportsisoleringsplattor till rätt storlek. Innan du gör detta, skydda dig från fibrerna som röras upp med overaller, handskar och ansiktsmask. Denna process kommer inte att krävas om du planerar att spraya polyuretanskum i garageporten hålighet.

Steg 4 – Alternativ

Där du använder självhäftande backas polystyren ark, avlägsna stommen och fäst dem på baksidan av dörren så att de är i jämnhöjd med varandra. Alternativt, limma panelerna på plats mot garageportar och använda en spackel för att stoppa kanterna i dörrpanelen. Du kan sedan ytterligare säkra det på plats genom att täcka den med aluminiumfolie tejp.

Steg 5 – Test

Tunna folieisoleringsplattor finns också tillgängliga från järnaffärer och tjänar till att reflektera värme tillbaka in i garaget. Dessa är lätta att montera genom att lim påförs till dörren och trycka isoleringen på plats.

Om du använder polyuretanskum, spraya in i hålrummet av garageporten i enlighet med instruktionerna och vänta på att bli fast när det torkar.

Tätningslister kan också användas som ett alternativ till skumisolering och är enkla att installera. Ta bort locket på självhäftande baksida och tryck fast den garageportspanelen. Hålla den på plats som du hamra in spikar i vardera änden för att säkra den ytterligare.

När du har avslutat isoleringsprocessen, stänga dörren och kontrollera om det utkast.