hur man installerar ett i mark pool värmare

Det finns många olika typer av alternativ som finns för en inground pool värmare. Många moderna pool värmare kan komma med utmärkta energisparalternativ och även sol alternativ. Andra populära former av dessa värmare innefattar elektriska värmeelement och naturgasmodeller. Följ stegen nedan för att installera en i mark pool värmare på egen hand.

Det kommer att bli nödvändigt att beräkna hur många BTU kommer att behövas för storleken på poolen. I allmänhet kommer en 500 kvadratfot pool behöver minst pool värmare som kan producera 120.000 BTU (British Thermal Units). Köp ett aggregat som kan hantera din pool storlek.

Steg 1 – Energi

Placeringen av värmaren kommer att bero på vilken typ av clearance den behöver för att fungera ordentligt. Clearance avstånd beror på modell och storlek och kommer att markeras i uppvärmnings instruktioner. Det är bäst att placera den nära till filtret eftersom detta kommer att hålla ytterligare rörledning till ett minimum. I allmänhet ca 2 till 5 meters avstånd från filtret rekommenderas så länge spelet är bra.

Steg 2 – Läge

Det är nödvändigt att stänga av filterenheten innan du installerar nya rörledningar. PVC-röret kommer att behöva köra från returventilen till ventilen värmaren inlopp. Kapa röret till rätt storlek och bifoga det. behövs detta rör för att föra vatten från filtret in i värmaren. En annan längd PVC-rör kommer att löpa från värmaren utloppsventil till poolvatteninlopp. Detta kommer att föra varmt vatten till poolen. Vid varje rörfog, använd en VVS förening för att säkra alla leder och rören.

Steg 3 – VVS

Om du använder en gasvärmare, kommer det att vara nödvändigt att ansluta gasledningarna. Se till att du följer lagarna i ditt område som en professionell kan behöva installera ledningarna. Vid varje ände av gasröret, installera en avstängningsventil. Kör sedan en flexlinje bildar gasen pip till inloppet av värmaren. Alternativt ansluter aggregatet till lämplig plugg. Se till att kontakten har en täckmantel för skydd mot väder och vind.

Steg 4 – Leverans och Power

När värmaren har installerats måste du testa den ordentligt. Slå på poolfiltret och slå sedan på värmaren med termostaten vände upp en bit. En fläkt ska vända på inom värmaren och det bör finnas en blå låga i en gasvärmare. Efter en kort stund, bör poolen temperaturen ökar. Om någon av dessa åtgärder inte händer då justeringar kan behöva göras eller installationen måste kontrolleras.

Steg 5 – Test

Naturligt värma upp poolen, prova sol lock i samband med värmaren. Detta kan naturligtvis värma upp poolen så att värmaren inte behöver köras så länge. Om du är bekymrad över ökningen i allmännyttiga räkningen, leta efter en Energy Star pool värmare. Dessa är de mest effektiva modellerna.

Steg 6 – Solar Cover