hur man installerar en automatisk strömbrytare

Automatisk strömbrytare hjälper till att sätta på och stänga av lampor, både inomhus och utomhus, automatiskt. Huvudsakligen finns det två typer av automatisk strömbrytare, kan en programmeras för att slå på och stänga av ljus efter en viss tid. Du kan ställa in tid på timern i växeln. En annan typ fungerar med hjälp av ljussensorn. Denna omkopplare slås på och stänger av strömmen beroende på ljus som når ljussensorn. De automatiska strömbrytare är mycket användbara och presterar mycket bra. Vid första du kanske tror att installera dem är en svår uppgift att utföra, men det är faktiskt mycket enkelt och kan göras med bara grundläggande kunskaper om elektrisk krets.

Vid första måste du slå av strömbrytaren och se till att det inte finns någon ström i kretsen där du är villig att installera strömbrytaren. Du kan också växla till strömförsörjningen från elnätet som en extra försiktighetsåtgärd. Om strömförsörjningen inte är avstängd ordentligt du kan få en kraftig elektrisk stöt och konsekvenserna kan vara dödlig också.

Steg 1: Stäng av strömmen

Du måste använda skruvmejsel för att lossa skruven i den gamla övergången från kopplingsdosan och dra ut den. Nästa lossa skruven av terminalerna där strömförande ledning nolledare och jordledningen är närvarande. Efter bortkoppling dessa trådar från växeln kontrollera om kablarna är i gott skick eller inte. Om änden av tråden är skadad klippa den del och använda stripper för att ta bort isolering för ungefär en halv tum.

Steg 2: Ta bort den gamla säkring och kablar

Anslutningen till den automatiska omkopplaren är exakt lik den anslutning av en vanlig omkopplare. Liksom alla vanliga omkopplaren automatisk har två terminaler på dess baksida och en jordterminal. Anslut de två ledningarna med de två terminalerna hos omkopplaren och jordledningen med jordterminalen. Dra åt skruven ordentligt och se till att ingen extra tråd kommer ut från terminalen annars kan orsaka gnistor och skada växeln. I vissa fall du kan behöva tråd nötter att fastställa anslutningen. I de flesta automatiska strömbrytare den inte behövs men om så erfordras använder dem.

Steg 3: Anslutning av automatiska Strömbrytare

I de flesta fall är dimensionen av en automatisk ljusomkopplare är som den hos en vanlig elektrisk omkopplare. Så omkopplaren går i och passar perfekt i kopplingsdosan och du behöver inte ändra det utrymme där den gamla växeln var närvarande. I fall det är större, kan du antingen byta ut kopplingsdosan eller klippa och vidga spåret för att göra ett större utrymme. Efter att sätta omkopplaren på plats dra åt skruvarna och fixera automatisk på plats.

Steg 4: Installation

Slå på strömmen och automatiska strömbrytare är klar för användning.

Steg 5: Slå på strömmen