hur man installerar en aluminium skjutfönster

Installera en aluminium skjutfönster är ett projekt som de flesta DIY husägare kan göra med relativ lätthet. Medan aluminium skjutbara fönster inte används så mycket som den dubbla smärta ersättning vinyl fönster är, kan de fortfarande användas i skärm hus, garage, vindar och andra byggnader. Installationen är mycket enkel och kräver några hand- och elverktyg.

Innan du ställer in fönstret på plats, måste du se till att fönsteröppningen är beredda att ta emot fönstret. Fönsterkarmen bör vara rak och rätt dimensioner i fönstret aluminium glidande som du installerar. En liten bit av variansen är bra som du kan använda shims till nivå fönstret.

Steg 1: Förbered fönsteröppningen

När fönsteröppningen är redo för det glidande fönstret kan du sedan ställa in fönstret på plats. Placera en sträng av fogar runt hela omkretsen av fönsteröppningen. Lyft fönstret i läge. Hålla den på plats med några spikar som drivs i halvvägs för att hålla fönstret upprätt så att du kan arbeta på att få det planat och säkert. Se till att fönstret är i centrum av öppningen.

Steg 2: Ställ in Window i öppningen

Placera en liten nivå på fönsterbrädan i det vertikala läget. Titta på det belopp som fönstret är avstängd nivå och göra nödvändiga justeringar genom att använda trä shims. Dessa mellanlägg bör placeras på utsidan av byggnaden där fönstret installeras. Driva shims med den tjockare sidan utåt. Du kan placera shims på toppen eller botten av fönstret om det behövs. Lokalisera shims i hörnen, men för en bättre kontroll över nivån. När den vertikala är i nivå, kan du arbeta på den horisontella axeln.

Steg 3: Nivå Window

Efter att ha tagit sig tid att få fönstret planat perfekt, kan du sedan fästa fönstret på plats. Kör galvaniserade spikar i sidorna av aluminiumram där det redan hål för dem. Se till att efter varje spik igen kontrollera fönstret för att vara i nivå. Ta bort toe-spikade stag spik när fönstret är säker.

Steg 4: Secure Fönster i position

När fönstret är säker ta små bitar av isolering och stoppa in dem i sprickor runt fönsterkarmen. Du kan också använda en liten bit av skumisolering, men du måste vara försiktig. Denna skumisolering expanderar när den släpps från burken. Om du använder för mycket kommer det att flytta fönstret eller böja ramen.

Steg 5: Pryl Isolering

Med fönstret installerad kan du installera små kvartsrund trim bitar runt fönster för en mer färdigt utseende. Skär bitar att passa runt perimetern och säkra med små yta naglar. När de är säkrade använda små sandskädda av trä kitt för att dölja naglarna och sand det jäms med trä. Måla trim till önskad färg och njuta av din nya aluminium skjutfönster.

Steg 6: Installera Trim Pieces