hur man installerar bullnose bänkskiva på en bar överhäng

Installera en bullnose bänkskiva på ett överhäng kommer aldrig att bli det enklaste jobbet i världen. Överhäng är notoriskt svårt att få rätt, eftersom de lätt kan vara över vägt, och kommer att krascha på marken. Även professionella byggare är ovilliga att ta utmaningen, och många skulle hellre skära av överhänget, och sedan installera bänkskivan över grunden fullt stöd. Om du är särskilt fast beslutna att ha en bar överhäng, bör du överväga att installera bänkskivan själv. Om du har några grundläggande hem förbättring kunskap, och är beredda att följa några grundläggande riktlinjer för installation, bör du kunna få det här projektet avslutas inom några timmar.

Det första du bör göra är att mäta storleken på överhänget. Du måste veta hela längden på grund som du kommer att bygga din bänkskivan på, eftersom detta kommer att säkerställa att du har rätt vikter och stöd för att förhindra din överhäng från att krascha till marken. Mät längden och bredden av stången, och sedan omsätta detta till bänkskivan. Med hjälp av en såg, skär bort överflödigt i toppen, och släta ut med några sandpapper. Din överhäng bör inte vara mer än 12 inches från den sista stöd till änden av materialet.

Steg 1 – Mät din Överhäng

Runt kanten av överhänget, skruva i vissa vinkeljärn. Använd din borrmaskin för att driva spikar i de förborrade hålen. Dessa vinkeljärn kommer att hjälpa till att hålla överhänget fast, så det är inte troligt att bryta i bitar, eller smulas sönder. Säkra den sista vinkeljärn till kanten av det vertikala stödet. Om du inte passar vinkeljärn, kan det hända att strukturen av överhänget är kraftigt försvagad.

Steg 2 – Lägg vinkeljärn

Du måste nu lägga till en rad konsoler eller fästen, under strecket av överhänget. Dessa konsoler kommer att tjäna ungefär samma ändamål som de gjorde under medeltiden, det vill säga att säkerställa att stödet till överhänget inte slutar med den sista vertikala strukturen, men sträcker sig en bit in i horisontalplanet. Du måste ha åtminstone en Corbel på vardera sidan av överhänget, och företrädesvis ytterligare två eller tre i mitten för att hålla det hela upprätt. Skruva säkra.

Steg 3 – Lägg Konsoler

Du kan nu passa bänkskivan. Position detta så att överhänget stöder den fullt ut, men att mer vikt hålls upp av de horisontella skåp från vilken överhänget sträcker sig. Skruva ner bänkskivan ordentligt, med flera skruvar på stöd ände än över överhäng. Du bör inte lägga någon vikt på senare när du skruva i bänkskivan.

Steg 4 – Tillsätt Bänkskiva